Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Високоавтоматизирана система за паркиране обслужва пътниците на летище Щутгарт

21.12.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Високоавтоматизираната система за паркиране, разработена от Mercedes-Benz и Bosch, стана първата автоматизирана система от този тип, официално одобрена за комерсиално използване в света, след като германската Федерална служба за автомобилен транспорт (KBA) я одобри за използване в закрития паркинг P6 на летище Щутгарт, съобщава автомобилният производител.
 
"Напредъкът в сферата на технологиите за автономно шофиране играе ключова роля в транспорта на бъдещето. След като автомобилът и инфраструктурата поемат контрола над шофирането и маневрирането, шофьорите могат да се заемат с други неща, вместо да губят време в търсене на паркомясто и в маневриране в тесни паркинги", отбелязват от компанията.
 
"Автономното паркиране е ключов аспект от автономния транспорт. Високоавтоматизираната система за паркиране, която създадохме заедно с нашия партньор Mercedes-Benz, показва какъв прогрес сме постигнали в тази сфера. Автономното паркиране е това, с което ще започне ежедневното автономно шофиране. От самото начало Bosch предприе подхода да направи инфраструктурата в закритите паркинги интелигентна. Ние наложихме стандарти в тази сфера. В бъдеще нашата цел е да оборудваме все повече и повече паркинги с необходимата технология – планираме да инсталираме няколкостотин инфраструктурни решения по света в следващите пет години", заяви д-р Маркус Хайн, члена на Управителния съвет на Bosch и председател на бизнес сектор Транспортни решения в компанията.
 
С решението на Mercedes-Benz и Bosch паркирането се осъществява, след като шофьорът вкара колата в гаража, слезе и я изпрати до резервирано през мобилно приложение паркомясто. Автомобилът съвсем сам отива до определеното място и паркира. След това отива до определеното място за взимане отново съвсем сам.
 
Процесът разчита на взаимодействието между интелигентната инфраструктура, доставена от Bosch и монтирана в закрития паркинг, и технологията за автономно шофиране на Mercedes-Benz. Сензори на Bosch осигуряват мониторинг на коридора за шофиране и околността и предоставят информацията, необходима за насочване на автомобила. Технологията в автомобила преобразува получената от инфраструктурата информация в маневри. По този начин автомобилите могат сами дори да преминават нагоре и надолу по рампите между етажите в паркинга. В случай че сензорите засекат препятствие, автомобилът задейства спирачките и спира безопасно, като потегля чак след като пътят е чист.

     
Източник: Mercedes-Benz

Ключови думи: Mercedes-Benz   Bosch   БР Техника   автономно шофиране   автономно паркиране  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...