Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation увеличава изходната честота на задвижванията PowerFlex 6000T

22.11.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Rockwell Automation усъвършенства задвижванията с променлива честота (VFD) на средно напрежение PowerFlex 6000T, разширявайки диапазона на изходната честота до 120 Hz. Задвижванията с технологията TotalFORCE осигуряват високоефективно управление, като предоставят оперативни данни за системата в реално време, които могат да помогнат за увеличаване на производителността и спестяване на енергия, съобщават от Ротек, официален представител на фирмата в България.

Новият честотен диапазон отговаря на изискванията за високоскоростни индустриални приложения, включително турбини, компресори и помпи.

Задвижванията PowerFlex 6000T поддържат и новата функция RealSine, която служи за намаляване на входните хармоници до по-ниски нива от индустриалния стандарт. В диапазона от 2,4…4,16 kV до 215 A всяка отделна вторична намотка е специално изместена по фаза, за да се постигнат съответно 54 или 72 импулса в сравнение със стандартните 18 или 24 импулса.

Новото решение предлага до 30% подобрение на общото хармонично изкривяване на тока от първичната страна на задвижването. Чрез намаляване на хармоничните изкривявания се подобрява системната производителност и се намаляват разходите за енергия, което свежда до минимум проблемите с енергоразпределението.

Енергоспестяващите задвижвания с променлива честота PowerFlex се произвеждат на четири континента, което улеснява дистрибуцията им на пазари в целия свят, посочват от компанията.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   PowerFlex 6000T  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...