Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation увеличава изходната честота на задвижванията PowerFlex 6000T - 22.11.2022

22.11.2022   |   Начало»Бизнес
 

Rockwell Automation усъвършенства задвижванията с променлива честота (VFD) на средно напрежение PowerFlex 6000T, разширявайки диапазона на изходната честота до 120 Hz. Задвижванията с технологията TotalFORCE осигуряват високоефективно управление, като предоставят оперативни данни за системата в реално време, които могат да помогнат за увеличаване на производителността и спестяване на енергия, съобщават от Ротек, официален представител на фирмата в България.

Новият честотен диапазон отговаря на изискванията за високоскоростни индустриални приложения, включително турбини, компресори и помпи.

Задвижванията PowerFlex 6000T поддържат и новата функция RealSine, която служи за намаляване на входните хармоници до по-ниски нива от индустриалния стандарт. В диапазона от 2,4…4,16 kV до 215 A всяка отделна вторична намотка е специално изместена по фаза, за да се постигнат съответно 54 или 72 импулса в сравнение със стандартните 18 или 24 импулса.

Новото решение предлага до 30% подобрение на общото хармонично изкривяване на тока от първичната страна на задвижването. Чрез намаляване на хармоничните изкривявания се подобрява системната производителност и се намаляват разходите за енергия, което свежда до минимум проблемите с енергоразпределението.

Енергоспестяващите задвижвания с променлива честота PowerFlex се произвеждат на четири континента, което улеснява дистрибуцията им на пазари в целия свят, посочват от компанията.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   PowerFlex 6000T  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...