Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Ехнатон впечатли посетителите на MachTech 2022 с In-Sight 2800 на Cognex

Водещото българско технологично изложение MachTech & InnoTech 2022 бе чудесна възможност за Ехнатон да покаже на инженерната общност у нас големите възможности на решенията за индустриална автоматизация на своя партньор Cognex.

Специален гост на щанда на компанията бе Валентин Стефан, старши инженер-търговец за Румъния и Балканите в Cognex. Той оцени високо изложението по отношение на качеството на изложителите и на показаните технологии, сравнявайки го с големите германски технологични изложения. Единствената разлика според него е в по-големия мащаб на изложенията в Германия.

Стефан бе силно впечатлен от щанда на Ехнатон, където голяма част от показаното оборудване бе ангажирано в демонстрации на реални приложения в индустриална среда, а екипът на компанията бе подготвен да представи възможностите на оборудването на живо на потенциални клиенти. "Друг аспект, който много ми хареса, е че структурата на щанда бе компактна и със силно послание към потенциалните клиенти по отношение на областите, които Ехнатон покрива", коментира Стефан.

Особено впечатляващо според него бе представянето на системата за визуална инспекция с технология за дълбоко самообучение In-Sight 2800 на Cognex. "Технологията съществува от дълго време, но Cognex е първата компания в областта на машинното зрение, която предложи на индустрията най-компактните решения за автоматизация на процесите за визуална инспекция, които имат гъвкавостта и способностите на оператор заедно с производителността и постоянството на компютъризирана система", посочи Стефан.

Системата In-Sight 2800 на Cognex съчетава технология за дълбоко самообучение с традиционни, базирани на правила (rule-based), инструменти за машинно зрение. Благодарение на това тя покрива изискванията на широк набор от приложения. От по-прости функции, като детекция на присъствие/отсъствие до усъвършенствани възможности за категоризиране и сортиране, In-Sight 2800 осигурява лесно за внедряване решение за защита от грешки. Разработена специално за приложения в заводската автоматизация, системата дава възможност на производствени предприятия от всякакъв мащаб да повишат качеството на продукцията си, да максимизират оперативната ефективност и да оптимизират интеграцията.

На своя щанд Ехнатон показа и новата 3D-L4000 – Smart 3D камера на Cognex. Тази уникална система за визуална инспекция съчетава технологията на 3D профилиране чрез лазерен проектор и интелигентна камера, която позволява бързо, прецизно и икономически ефективно да се намира решение на много и различни по вид задачи.


Валентин Стефан, старши инженер-търговец за Румъния и Балканите в Cognex, и Илиана Айвазова, ръководител направление "Машинно зрение" в Ехнатон


Валентин Стефан обърна внимание и на тенденцията редица компании да се насочват към автоматизиране на процесите и подобряването им чрез замяна на операторите с индустриални роботи, за да се справят с проблема с недостига на работна ръка, като при това увеличават производствения капацитет, предлагат разнообразие и минимизират загубите. По неговите думи Cognex играе важна роля в този процес, тъй като роботите са новите оператори, а системите на Cognex са техните очи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

София 1756,
бул. Андрей Ляпчев 4, п.к. 21
тел.: 02/8176000
office@akhnaton.biz
www.akhnaton.biz

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Cognex   MachTech&InnoTech   In-Sight 2800   3D-L4000   Smart 3D камера   машинно зрение  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...