Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation представи нови защитни светлинни завеси

18.10.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Rockwell Automation представи новите защитни светлинни завеси Allen-Bradley 450L Perimeter Access Control (PAC) GuardShield. В зависимост от оценката на риска светлинните завеси премахват необходимостта от охрана и врати, като същевременно позволяват чест, по-лесен и безопасен достъп до опасни зони.
 
"Светлинните завеси помагат за защитата на персонала и оборудването, като откриват присъствието на хора и предмети в охраняваната зона. Те са проектирани за откриване на цяло тяло и обикновено се разполагат около зона или пред/зад оборудване, които представляват от умерен до висок риск от нараняване на оператора", обясняват от Rockwell Automation.
 
За разлика от традиционните защитни светлинни завеси, базирани на отделни предавателни и приемни модули, 450L GuardShield разполагат с патентована технология, която позволява всеки приемо-предавател да се използва като предавател или приемник чрез plug-in модул. Архитектурата с един прът значително намалява изискванията за резервни наличности и предлага по-лесен и икономичен път за надграждане, ако оперативните изисквания се променят в бъдеще.
 
"Други характеристики, които правят светлинните завеси универсално решение за защита за широк спектър от приложения, включват: интегрирана система за лазерно подравняване, plug-in DIP превключватели и интегрирани опции за заглушаване; каскадни plug-in модули, позволяващи серийно свързване на светлинни завеси; варианти с от един до четири лъча и защитни дължини от 150 до 1050 мм; разнообразни опции за монтаж; компактна конструкция", допълва производителят.
 
Защитните светлинни завеси 450L са сертифицирани от TUV PLe, тип 4 IEC 61496-1/-2, SIL CL3 по стандартите ISO 13849-1 и IEC 62061.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   светлинни завеси   GuardShield  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Бизнес
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...