Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Русенският университет стартира реализацията на втората фаза от проекта ASEAN FACTORI 4.0

17.10.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Русенският университет "Ангел Кънчев" премина към реализирането на втората фаза на проект ASEAN FACTORI 4.0 (Across South East Asian Nations: From Automation and Control Training to the Overall Roll-out of Industry 4.0). В рамките на проекта преподаватели от Русенския университет обучават свои колеги от Университета на Саванакет (SKU) в Лаос, за да могат да получат акредитация от съответните институции за извършване на обучение по специалности в сферата на Индустрия 4.0.

Обучението се провежда в новоизградения Обучеителн център на SKU от проф. д-р Пламен Даскалов и доц. д-р Цветелина Георгиева. Българските преподаватели бяха посрещнати от ректора на SKU проф. д-р Сита Кемарат, който им пожела ползотворна работа.

В тази фаза от обучението основно се акцентира на практическата част, като се работи с платформата, която беше проектирана и изградена във висшето училище. Участниците в обучението ще трябва да подготвят лабораторните упражнения за своите студенти.

Такова обучение екип от Русенския университет предстои да извърши през месец ноември т.г. и в Университета Чулалонгкорн в Тайланд.

В следващите фази на обучение в двата университета под ръководството на азиатските преподаватели под менторството на русенския екип ще се проведе практическо обучение на студенти и на представители на фирми от Лаос и Тайланд.

     
Източник: Русенски университет

Ключови думи: Русенски университет   Индустрия 4.0   ASEAN FACTORI 4.0  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...