Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Русенският университет стартира реализацията на втората фаза от проекта ASEAN FACTORI 4.0 - 17.10.2022

17.10.2022   |   Начало»Проекти
 

Русенският университет "Ангел Кънчев" премина към реализирането на втората фаза на проект ASEAN FACTORI 4.0 (Across South East Asian Nations: From Automation and Control Training to the Overall Roll-out of Industry 4.0). В рамките на проекта преподаватели от Русенския университет обучават свои колеги от Университета на Саванакет (SKU) в Лаос, за да могат да получат акредитация от съответните институции за извършване на обучение по специалности в сферата на Индустрия 4.0.

Обучението се провежда в новоизградения Обучеителн център на SKU от проф. д-р Пламен Даскалов и доц. д-р Цветелина Георгиева. Българските преподаватели бяха посрещнати от ректора на SKU проф. д-р Сита Кемарат, който им пожела ползотворна работа.

В тази фаза от обучението основно се акцентира на практическата част, като се работи с платформата, която беше проектирана и изградена във висшето училище. Участниците в обучението ще трябва да подготвят лабораторните упражнения за своите студенти.

Такова обучение екип от Русенския университет предстои да извърши през месец ноември т.г. и в Университета Чулалонгкорн в Тайланд.

В следващите фази на обучение в двата университета под ръководството на азиатските преподаватели под менторството на русенския екип ще се проведе практическо обучение на студенти и на представители на фирми от Лаос и Тайланд.

     
Източник: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Ключови думи: Русенски университет   Индустрия 4.0   ASEAN FACTORI 4.0  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Проекти

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...