Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Д-р Борис Банков е носителят на голямата награда "Джон Атанасов" за 2022 г.

10.10.2022   |   Начало»Събитията
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Д-р Борис Банков, директор направление "Информатика и компютърни науки" в Икономическия университет във Варна, е тазгодишният носител на голямата награда "Джон Атанасов", която се връчва ежегодно на млади български учени за принос в развитието на компютърните науки, съобщават от Президентството на Р България.

Основните научни постижения на д-р Банков са в областта на автоматизираната обработка на големи информационни масиви и разработки с приложение в цифровата трансформация в академични институции.

В неговия дисертационен труд на тема "Софтуерна система за автоматизирана обработка на неструктурирани данни от социалните мрежи" социалните мрежи се разглеждат като източници на неструктурирани данни и се изследват съвременните подходи и методи за интелигентен анализ на текстови масиви. Съществен принос в научната работа на д-р Банков е предложеният алгоритъм за определяне на активни и неактивни дискусии посредством клъстеризация на постоянна емисия от данни. Разработена е концепция за реализиране и частично внедряване на предлаганата софтуерна система в организации и компании от медийната сфера.

     
Източник: Президентство на Р България

Ключови думи: Награда Джон Атанасов   автоматизирана обработка на данни   медийна индустрия  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...