Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Защо да инвестираме в кашонираща машина

Кашонирането е автоматизиране на процеса на опаковане на продуктите в кашони. Ръчното запечатване на кашони е изключително скъпо. При преминаването от ръчно залепване на кашоните с тиксо към машинно се увеличава производителността и се намаляват разходите за материали. Машините за запечатване на кашони намаляват с 50% времето на работниците заети в този процес, водейки до хиляди спестени часове на годишна база. В допълнение, при машинното запечатване не се губи излишен материал вследствие на човешка грешка, а машината използва точното количество необходимо тиксо.
 
Въвеждането на машинно запечатване на кашони автоматично води до:

  • 30% икономия на тиксо за всеки кашон
  • 600% по-висока производителност
  • Надеждно запечатани кашони
  • Подобрен външен вид на опаковката
  • Увеличена безопасност във фабриката

 
Бетелгиус има широка гама от автоматични и полуавтоматични машини за затваряне на кашони с тиксо, като така предлага оптимално решение за всяка производствена ситуация и необходимост.
 
6 основни причини да инсталирате кашонираща машина във Вашето производство:
 
1. Увеличавате производителността
Оператор, използващ машина, постига за 5 минути това, което някой, работещ на ръка, може да направи за 30 минути.
 
2. Премахвате ненужното презалепване и намалявате консумацията на тиксо
При машинното залепване на тиксото една лента, поставена на точното място, по правилния начин, е достатъчна за осигуряване на кашона при неговото транспортиране.
 
3. Елиминирате различното количество на тиксото върху кашоните
Машината винаги поставя лента с точната дължина върху всеки кашон и по този начин елиминира ненужното излишно количество, което може да се види на много кашони днес. Когато запечатването се извършва ръчно, се губи много повече тиксо, отколкото е необходимо.
 
4. Подобрена опаковка
При машинното запечатване липсва накриво поставено или застъпено тиксо, кашоните са чисти и професионално изглеждащи.
 
5. Увеличена сигурност за Вашите продукти
Между 8 и 11% от кашоните пристигат в крайната си дестинация повредени по един или друг начин. Неправилно поставеното и лошо залепено тиксо се споменава като една от водещите причини за това. По-здравото залепване при автоматизирането на процеса на опаковане намалява вероятността тиксото да се отлепи по време на транспортиране и съхранение, като осигурява безопасността на продукта вътре.
 
6. По-малка възможност от нараняване и престои
Ръчното запечатване може да причини наранявания и разтежения при извършването на повтарящи се монотонни движения. При автоматизиране на тези процеси Вие елиминирате тези възможни проблеми.
 
В днешната ситуация на икономическа несигурност е изключително важно да се преразгледат текущите процедури, материали и оборудване. Чрез инсталирането на кашонираща машина в края на производствената линия се отключва потенциал за спестяване на хиляди левове годишно в материали и труд, при увеличени качество и производителност.
 
Как точно си представяте интегрирането на кашонираща машина във вашата производствена линия? Искате ли оператор да участва в процеса на запечатване или предпочитате да управлявате напълно автоматизиран процес на производствена линия, оборудвана с конвейери?

Ние от Бетелгиус можем да Ви помогнем да изберете кои решения за опаковане са най-подходящи за Вашите бизнес нужди. За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.

 

 

 

 

 

 

Бетелгиус ООД
Централен Офис
София 1186
кв. Герман, ул. Манастирска воденица 1
Tел: 02 80 90 121, 0896 68 99 77,
0895 44 38 99, 0898 44 02 07
Имейл: sales@betelgeus.com
https://betelgeus.com/bg

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   кашониращи машини   кашониране  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...