Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ХТМУ и Bosch.IO ще развиват дуално обучение

02.09.2022   |   Бизнес
 

На среща с ръководството на Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ) фирма Bosch.IO обяви намерението си да развива дуална форма на обучение за специалностите "Автоматика и информационни технологии", "Инженерна информатика" и "Химично инженерство" на немски език. Срещата се състоя в началото на август т.г., като на нея присъстваха и представители на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и катедрите "Автоматизация на производството" и "Инженерна химия".

Bosch.IO обсъди с ръководството на ХТМУ възможностите при настоящата нормативна база в сферата на висшето образование за гъвкава организация на учебния процес за бакалавър и магистър, която да позволи на студентите да развиват практически умения и компетентности, работейки по високотехнологични проекти на компанията.

Двете катедри приеха да обсъждат образователните програми със специалисти от Bosch.IO, за да адаптират учебното съдържание към най-съвременните стандарти в сферата на информационните технологии, както и да се търсят преки пътища за въвеждане на последните технологични решения в учебния процес като теоретична и практическа подготовка.

     
Източник: ХТМУ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ХТМУ   автоматика   Bosch.IO   ГБИТК   дуално обучение  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...