Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Решенията за техническа чистота на ZEISS са проектирани да отговорят на всички изисквания на индустрията

22.08.2022
 

Техническата чистота е изключително важна в редица индустриални сектори, особено при производството на компоненти като в електронната и автомобилната индустрия. Замърсяване с частици може да доведе до функционални повреди или неизправности. В случай че остатъчната замърсеност в системата е толкова малка, че в резултат на наличието й не възникват проблеми, системата се смята за технически чиста.
 
Техническата чистота е от особено значение в секторите:

  • Автомобилостроене
  • Медицинска индустрия
  • Машинно инженерство
  • Адитивно производство
  • Електроинженерство и производство на батерии
  • Оптична индустрия
  • Анализ на масла и хидравлика

 
Защо техническата чистота е важна
В резултат на технологичния прогрес много индустрии изискват все по-сложни системи. През 90-те години на миналия век имаше увеличение на повредите, причинени от замърсяване на компоненти в автомобилната индустрия. Бързо стана ясно, че процедурите трябва да се стандартизират. Т. нар. "Насоки VDA 19", известни още като "Тест за техническа чистота – замърсяване с частици на функционално значими автомобилни части", са публикувани през 2004 г. и ревизирани през 2015 г. като VDA 19 Част 1. На международно ниво ISO 16232 (2007) формира стандартния пакет регулации. VDA 19 Част 2 от 2010 г. съдържа правила за съобразено с чистотата асемблиране.
 
VDA 19 Част 1 прецизно дефинира различните типове замърсяване. С помощта на тези дефиниции замърсяването може да се установи чрез анализ на чистотата и други процеси и да се вземат съответни решения. Целта е превантивно да се избегне остатъчна мръсотия по компонентите.
 
Оптимизация на процесите посредством решения за техническа чистота
Замърсяването с частици е враг на производителността, функционалността и дългия експлоатационен живот на всеки продукт. Така например, изследване показва, че най-големият причинител на повреди в хидравлични и запълвани с масла системи е замърсяването с частици. Анализът на маслото помага да се минимизират разходите за поддръжка и да се увеличи времето на работа на машината.

Проектирани да отговорят на нуждите на производствената промишленост
Решенията за техническа чистота на ZEISS са създадени в сътрудничество с автомобилни производители и доставчици. Те изискват високопроизводителни системи за идентификация и характеризиране на частиците, които при това са лесни и интуитивни за ползване.
 
В резултат решенията на ZEISS са лесни за използване, могат да бъдат внедрявани на много места и във всякакви производствени и индустриални среди и могат да се използват от потребители без познания в областта на микроскопията.
 
Повече информация вижте тук.

 

 

 

 

 

 

 

 

ZEISS България
Индустриални решения за осигуряване на качество
Тел.: +359 2 9515 971
Имейл: info.metrology.bg@zeiss.com
www.zeiss.com

 

 

     
Източник: ZEISS

Ключови думи: ZEISS   техническа чистота   автомобилостроене   производство на детайли  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...