Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Задвижки на Schiebel гарантират безопасността на процесите в авариен тунел в Швейцария - 18.08.2022

18.08.2022   |   Начало»Бизнес
 

В средата на юли т.г. в експлоатация бе въведен аварийният тунел към тунела "Краптайг" (Crapteig) в Югоизточна Швейцария. Вентилационната му система е изцяло проектирана от шейцарското подразделение на глобалната инженерингова компания AFRY.
 
Аварийното съоръжение е така проектирано, че да осигури безопасна евакуация в случай на пожар в пътния тунел. Кръстосаните връзки между тръбите предотвратяват проникването на дим от пътния в аварийния тунел. Поддържайки целевите температури в техническите помещения, вентилацията осигурява функционалността на електрическите системи и необходимия въздухообмен.
 
В проекта са използвани електрически FAILSAFE задвижки на Schiebel. Те комбинират електрически задвижващ механизъм с чисто механична защитна функция, която работи независимо от захранването. Ако захранването спре, задвижките заемат предварително зададена позиция за по-малко от секунда. Това е гаранция за сигурност и безопасност на процесите, посочват от Аква Джет 2011, официален представител на Schiebel в България.

     
Източник: Аква Джет 2011; Снимка: AFRY

Ключови думи: Аква Джет 2011   Schiebel   електрически задвижки   FAILSAFE  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...