Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex обяви нова версия на In-Sight Explorer с добавена функционалност за роботизирани приложения

11.08.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова


Най-новата версия 6.4.0 на софтуера за визуална инспекция In-Sight Explorer от Cognex включва допълнителна функционалност за поддръжка на VGR (Vision guided robotics) приложения, в които система за машинно зрение води и направлява робот. Това съобщиха специално за Automation-Bulgaria.com от фирма Ехнатон, официален партньор на Cognex у нас.

Последната версия на платформата разполага с модул от пет нови функции, които са специално разработени за конфигуриране на роботизирани системи с камери за компютърно зрение, предназначени за pick-and-place операции, локализиране, идентифициране и инспектиране на компоненти и изделия, разчитане на баркодове и маркировки и др.

Сред специализираните VGR инструменти в In-Sight Explorer 6.4.0 са функции за: задаване и изпълнение на команди и командни редове (VGRProcessCommand), за извеждане на информация относно обработените от системата команди (VGRCommandInfo), както и за дефиниране на компоненти на базата на една или две техни характеристики (VGRDefinePart и VGRDefineMultiFeaturePart).

Функцията "VGRHandEyeCalibration", която също е част от разширения инструментариум в актуалната версия на софтуера за визуална инспекция от Cognex, служи за настройка на параметрите при калибриране на манипулатора спрямо камерата за машинно зрение (т. нар. "hand-eye calibration"), като позволява и запазване на данните от всяка калибровка. В допълнение, потребителите на платформата могат да използват и специални шаблони с код (snippets) за VGR приложения, както и примерни проекти.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Akhnaton   Cognex   In-Sight   In-Sight Explorer   VGR   машинно зрение   роботизирани системи  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...