Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Община Бургас планира нови станции за измерване на нивото на водите и валежите

08.08.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Община Бургас планира да разшири обхвата на системата за управление на водите в рамките на проект "РегиониЗАКлимат", одобрен за финансиране по програма "Хоризонт Европа". Предвижда се да се изградят 7 нови станции за измерване на водното ниво и валежите в критични и застрашени от наводнения зони.

Проектът предвижда още да бъдат разширени технологичните възможности на 3 от съществуващите автоматични станции, като се добави допълнителен хардуер за отчитане на промените в метеорологичните условия и количеството на валежите.

Системата за управление на водите дава информация в реално време за състоянието на 12 реки и 7 язовира в региона. Тя отчита още нивото на валежите, скоростта на вятъра и температурата на територията на общината.

Благодарение на системата за ранно оповестяване за наводнения през последните години стана възможно оперативните щабове да вземат навременни мерки за ограничаване на щетите от водните бедствия, посочват от община Бургас.

Също така ще бъдат картографирани местностите, които са уязвими по отношение на климатичните промени. Добрите практики и проекти в тази сфера ще бъдат събрани в каталог, който да е в помощ при търсенето на рационални и работещи решения при справянето с последиците от природните бедствия.

     
Източник: Община Бургас; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: автоматични измервателни станции   управление на водите  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...