Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Завърши дооборудването на новата станция за измерване качеството на въздуха в Русе

21.07.2022   |   Проекти
 

Приключи дооборудването на новата станция за измерване качеството на въздуха, която община Русе нае от община Белене и инсталира в двора на помощно училище "Д-р Петър Берон".

В експлоатация е въведена автоматична газанализаторна система за непрекъснато измерване на бензен и летливи органични съединения, включително толуен, етилбензен, ксилени: орто, мета-, пара- циклохексан, стирен. Данните са интегрирани в локалната компютърна система на станцията, което е удостоверено със 72-часови тестове с достоверни данни, доказващи работоспособността ѝ.

Поддръжката ѝ ще се изпълнява от сервизен специалист на фирмата изпълнител, който е преминал курс на обучение при производителя.

До момента в Русе липсваше станция, която да отчита съдържанието на посочените летливи органични съединения. От инсталирането ѝ през миналия юли системата измерва фини прахови частици ФПЧ10 и следи за наличието на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, общи въглеводороди.

Най-голямото предимство на станцията е, че тя работи по референтен метод на измерване и може да послужи на контролните органи за установяване на нарушители, посочват от Общината.

     
Източник: Община Русе

Ключови думи: измервателни станции   измервателна техника  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Проекти

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...