Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Завърши дооборудването на новата станция за измерване качеството на въздуха в Русе

21.07.2022   |   Начало»Проекти
Редактор
Мира Станкова
Мира Станкова
Мира Станкова Редактор
Мира Станкова

Приключи дооборудването на новата станция за измерване качеството на въздуха, която община Русе нае от община Белене и инсталира в двора на помощно училище "Д-р Петър Берон".

В експлоатация е въведена автоматична газанализаторна система за непрекъснато измерване на бензен и летливи органични съединения, включително толуен, етилбензен, ксилени: орто, мета-, пара- циклохексан, стирен. Данните са интегрирани в локалната компютърна система на станцията, което е удостоверено със 72-часови тестове с достоверни данни, доказващи работоспособността ѝ.

Поддръжката ѝ ще се изпълнява от сервизен специалист на фирмата изпълнител, който е преминал курс на обучение при производителя.

До момента в Русе липсваше станция, която да отчита съдържанието на посочените летливи органични съединения. От инсталирането ѝ през миналия юли системата измерва фини прахови частици ФПЧ10 и следи за наличието на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон, общи въглеводороди.

Най-голямото предимство на станцията е, че тя работи по референтен метод на измерване и може да послужи на контролните органи за установяване на нарушители, посочват от Общината.

     
Източник: Община Русе

Ключови думи: измервателни станции   измервателна техника  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...