Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Сигурност, комфорт и здраве със системата за домашна автоматизация на Комикон

Решенията за сградна и домашна автоматизация придобиват все по-голяма популярност сред масовия потребител. Те осигуряват на обитателите сигурност, комфорт и здраве, като изпълняват редица задачи вместо тях – от управление на системите за отопление, вентилация и климатизация, контрол на достъпа и осветлението до наблюдение на домашни любимци.
 
Фирма Комикон предлага система за домашна автоматизация, с която потребителите не само се освобождават от част от задълженията си, но и пестят пари, улесняват ежедневието си и са по-информирани. С помощта на системата и допълнително разработени приложения потребителите могат да решават и специфични проблеми, като например да следят за изпълнението на конкретни дейности или алгоритми.
 
Предлаганата от Комикон система за домашна автоматизация е модулна. Тя може да помага с изпълнението на функции по мониторинг, измерване, контрол, известяване, отчетност и др. С времето системата може да бъде разширявана и надграждана.
 
Особено важно при системите за домашна автоматизация е надеждната им защита от злонамерени външни посегателства като хакерски атаки. Решението на Комикон не използва облачни услуги и така потребителите контактуват директно с техния домашен сървър. Системата функционира и при липса на интернет свързаност, PLC работи и не се управлява отвън. Няма изискване и компютърът, към който е свързана, да работи постоянно.
 
Системата изпълнява вместо обитателите:

 • Управление на системите за отопление, вентилация и климатизация
 • Мониторинг и управление на качеството и чистотата на въздуха – CO2, VOC, PM
 • Контрол на достъпа – смарт брави
 • Управление на осветеност и слънцезащита
 • Управление на лампи с актуатори, лампи с вградени IP
 • Управление на бойлер и соларна инсталация – температура и налягане на водата, използване на нощна тарифа, загряване до степен, съобразена с нуждите на обитателите
 • Следене на аналитични параметри за здравето и поведението на обитателите (деца, възрастни) и техния здравословен статус
 • Мониторинг на домашни любимци – температура на водата в аквариума, зареждане на храна и др.
 • Контрол на параметри в допълнителни помещения — гараж, мазе, басейн
 • И още много други.

 
Сред интересните допълнителни функции са функциите "Поливам", "Напускам" и "Влизам".
 
С функция "Поливам" потребителите могат дистанционно да управляват инсталациите в градината си дори и от друга държава.
 
Функцията "Напускам" позволява при напускане жилището да бъде напълно обезопасено – системата затваря крановете за вода и газ, изключва електроуреди, привежда в предварително зададено състояние слънцезащитата, осветлението и електрически уреди, активира охранителната система и действието на определени сензори, поддържа отоплението на всяка зона в предварително зададени граници. В този режим при настъпване на събитието системата активира аларма и изпраща съобщение.
 
С функция "Влизам" се деактивира алармената система, включват се основното осветление в зависимост от частта на денонощието, електрозахранване, вода, газ, поставя се осветлението, отоплението и вентилацията в предварително дефинирани граници на комфорт и се стартират други функции по желание на потребителите.

 

 

 

 

Комикон ООД
София 1715
ж.к. Младост 4
бул. "Роман Аврамов", Битов комбинат, ет. 2
Телефон: 02/ 974 43 24, 974 51 96
Факс: 02/ 974 43 24, 974 51 96
Имейл: comicon@comicon.bg
www.comicon.bg

     
Източник: Комикон

Ключови думи: Комикон   Comicon   сградна автоматизация   домашна автоматизация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Фирмена публикация

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...