Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens ускорява развитието на подводното земеделие чрез цифрови двойници

12.04.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Siemens Digital Industries Software обяви, че Nemo’s Garden, стартираща компания, фокусирана върху устойчивото подводно отглеждане на култури, е внедрила портфолиото от софтуер и услуги Xcelerator на Siemens, за да съкрати иновационните си цикли и да достигне по-бързо до индустриализация и по-мащабно приложение на технологията.

Nemo’s Garden е основана през 2021 г. от Серджо Гамберини, президент на италианския производител на оборудване за гмуркане Ocean Reef Group, и неговия син Лука Гамберини. Техният екип от инженери, водолази и учени работи, за да докаже целесъобразността на отглеждането на билки, плодове и зеленчуци под вода. Ключовата иновация на Nemo's Garden, подводна биосфера, е уникален тип подводна оранжерия, използваща положителните аспекти на океанската среда – температурна стабилност, получаване на вода чрез изпарение, абсорбция на CO2, изобилие от кислород и защита от вредители – за създаване на среда, идеална за отглеждане на култури.

Промените в дизайна, продължителните физически тестове и тежките процеси на ръчно наблюдение по време на цикъла на растеж карат екипа на Nemo’s Garden да потърси начини за ускоряване на иновациите и мащабиране на технологията. Siemens е поканена да се присъедини към проекта, като предоставя портфолиото от софтуер Xcelerator и нейните услуги, за да помогне на Nemo’s Garden да стигне до следващия етап на развитие и да се подготви за индустриализация/комерсиализация. 

Създаденият със Siemens Xcelerator цифров двойник дава възможност на екипа да интегрира процеса на проектиране и да осъществява тестовете значително по-бързо. Алгоритъмът за машинно самообучение, който поддържа услугата MindSphere, е внедрен в изчислителни устройства Industrial Edge и предоставя възможност за дистанционно наблюдение, процесна автоматизация и обратна връзка към процеса на проектиране.

"Когато за първи път видях технологията за дигитални двойници на Siemens, бях направо хипнотизиран. Nemo’s Garden е уникална система и трябва да я адаптираме към всяка среда, в която ще бъде инсталирана. Ако имаме възможност предварително да моделираме тази среда виртуално, можем да предвидим предизвикателствата и да се справим с тях по най-добрия начин. Отчетохме ползите от това да разберем обтичането на водата около нашите биосфери. Имаме по-добра представа за точките на натоварване върху структурата около биосферите. Също така установихме как различните взаимодействия на слънчевото излъчване, температурата и всички физически фактори действат върху растенията. Всичко това е благодарение на способността на цифровия двойник да възпроизведе нашата система", коментира Лука Гамберини, съосновател на Nemo’s Garden.

Изграден е цялостен цифров двойник на биосферата на Nemo's Garden, който обхваща не само еволюцията на дизайна с помощта на софтуера NX на Siemens, но също така позволява симулиране на условията на отглеждане в нея. Екипът на Nemo’s Garden вече не е ограничен от метеорологичните условия, сезонността и кратките вегетационни периоди или от ограничения за гмуркане и наблюдение. Процесите на адаптация към биосферите могат да бъдат тествани във виртуалния свят, което позволява на екипа да усъвършенства дизайна значително по-бързо.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens Digital Industries software   Спейскад   подводно земеделие   цифров двойник  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Бизнес
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...