Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Глобалният пазар на системи за машинно зрение ще нарасне до 13,52 млрд. долара

05.04.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Според пазарно проучване на The Business Research Company се очаква глобалният пазар на системи за машинно зрение да нарасне от 12,09 млрд. долара през 2021 г. до 13,52 млрд. долара през 2022 г. при общ годишен темп на растеж (CAGR) от 11,8%.

В доклада е посочено, че Северна Америка има най-големия пазарен дял в областта на машинното зрение, който представлява 31,5% от общия дял през 2021 г. След нея се нареждат Азиатско-Тихоокеанския регион, Западна Европа, а след това и останалите региони. В бъдеще най-бързо развиващите се региони на пазара на машинно зрение ще бъдат Южна Америка и Близкия изток, където годишният темп на растеж ще бъде съответно 11,1% и 10,6%. Те ще бъдат последвани от Африка и Азиатско-Тихоокеанския регион, където се очаква пазарите да нарастват с годишен темп на растеж съответно от 10,4% и 10% за периода 2021 – 2026 г.

Според експертите на The Business Research Company ръстът на глобалния пазар на машинно зрение се дължи главно на това, че компаниите възобновяват дейността си и се адаптират към новото нормално, докато се възстановяват от въздействието на пандемията от COVID-19. Очаква се пазарът да достигне 18,50 млрд. долара през 2026 г. при годишен темп на растеж  от 8,2%. Посочва се, че внедряването на изкуствен интелект (AI) оформя пазара на машинно зрение. Големите компании, работещи в сектора на системите за машинно зрение, са фокусирани върху техники, базирани на изкуствен интелект, за да укрепят позицията си.

     
Източник: The Business Research Company; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: The Business Research Company   машинно зрение  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...