Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ТУ - София разкрива нова специалност в областта на интелигентните системи и изкуствения интелект

29.03.2022   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Технически университет - София разкрива новата специалност "Интелигентни системи и изкуствен интелект" по проект ИННОТЕХ ПРО. Това е първата стъпка по подписаното споразумение за сътрудничество между ТУ - София и Бош Инженеринг Център София.

Обучението по новата бакалавърска специалност ще започне през есента на 2022 г. Целта е студентите да получат задълбочени познания по компютърни науки и математика, необходими за практически приложения на изкуствения интелект (AI), както и актуални познания за най-новите технологии в областта. Обучението може да бъде както на български, така и на английски език.

В обучението ще се включат и експерти от Бош Инженеринг Център София, които ще имат водеща роля в реализирането на специално създадения практически модул в IV курс с фокус "Интелигентни технологии за автомобилната индустрия". Центърът ще подпомогне и осигуряването на необходимата обучителна среда, както и ще оборудва изцяло високотехнологична лаборатория на територията на Машинно-технологичния факултет. Центърът ще предостави сензори за автономни превозни средства, изчислителни модули и компютри, изпълнителни механизми и апаратура. Предвиден е и триседмичен преддипломен стаж на студенти от IV курс в Бош Инженеринг Център София. Планираният срок на партньорството между Бош Инженеринг и ТУ - София е 10 години.

Обучението по специалността е съобразено както с изискванията и нуждите на съвременната индустрия на информационните и комуникационни технологии от четвърто поколение (Индустрия 4.0) и обхваща най-актуалните средства и дигитални технологии, виртуално инженерство, интернет и облачни технологии и управление на инженерна информация, така и с образователните и изследователските програми на водещи европейски университети от Великобритания, Германия, Франция, Италия и др.

     
Източник: ТУ-София

Ключови думи: ТУ-София   Бош Инженеринг Център София   изкуствен интелект   интелигентни системи  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...