Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Технологични решения за маркиране, етикетиране и опаковане в козметичната индустрия

21.03.2022
 

Производството на продукти за красота и лична хигиена в България е висококонкурентен отрасъл с повече от 100-годишна история. Развитието на отрасъла е изключително иновативно и в резултат на това използваните опаковъчни субстрати са разнообразни, вариращи от картонени кутии и стъкло до пластмасови контейнери и торбички. 

С производството на множество продукти с различни по форма и вид опаковки, намирането на най-доброто и подходящо решение за маркиране и етикетиране може да бъде истинско предизвикателство. Козметичните продукти са предмет на европейските закони и изискват определена информация да бъде отпечатана или етикетирана върху опаковката. Въпреки че част от информацията се отпечатва предварително, остава необходимостта от печат на променлива информация като партиден номер и срок на годност. Внимателният избор на правилното оборудване може да има важен принос за производството, като гарантира, че отпечатаният код отговаря на всички изисквания на линията, като същевременно допълва опаковката, на която се намира.

Бетелгиус предлага решения, които ще ви помогнат да получите идеалната маркировка за всеки продукт, кашон или палета, като същевременно осигурите гъвкавост и ефективност, намалите разходите и оптимизирате процесите. За директен печат върху първична опаковка предлагаме редица технологии за маркиране, всяка със свои собствени предимства в зависимост от приложението. Най-популярен остава мастиленоструйният печат.

Мастиленоструйните принтери серия LINX 8900 могат да печатат върху различни повърхности, сред които пластмасови бутилки и контейнери, гъвкави опаковки, стъклени бутилки и буркани, туби, сашета, метални контейнери, картонени опаковки и др. Предлагат се с богат избор от мастила, включително в различни цветове, за да осигурят отлично качество и четливост при различните видове опаковки.

Друг все по-предпочитан метод е лазерното маркиране. Лазерът e екологично решение за маркиране, тъй като не използва консумативи. Лазерните принтери на LINX доставят прецизни и висококачествени постоянни кодове и графики, включително QR и Data Matrix, върху широка гама опаковъчни материали. Те са особено подходящи при високоскоростни производствени линии с голямо натоварване и работа 24/7. Лазерното маркиране действа и като възпиращ фактор срещу фалшифицирането на продукти, тъй като кодът не може да бъде премахнат, без да се повреди повърхността на продукта.

За по-бавни производствени линии или при по-малко натоварване от компанията препоръчват термалните мастиленоструйни принтери на LINX, които отпечатват кодовете с висока разделителна способност както на първична, така и на вторична опаковка. А за печат върху гъвкави опаковки изключително подходящи са термотрансферните принтери на LINX.

Разгледайте препоръчаните от Бетелгиус технологии в новата брошура на компанията "Решения за козметичната индустрия".

За маркиране на вторична опаковка (кашони, кутии, пакети) от компанията препоръчват пиезо-мастиленоструйните принтери на ALE. Използването на тази технология елиминира необходимостта от предварително напечатани опаковки и предоставя много възможности за индивидуализиране на опаковката.

Друг важен процес при производството на козметични продукти, освен кодирането, е етикетирането. За първична, вторична опаковка и палети, Бетелгиус предлага разнообразие от решения, сред които индустриални принтери за етикети, апликатори, принтер-апликатори, етикетиращи машини.

Компанията доставя и цялостни решения за пълна автоматизация на процесите по опаковане на продуктите в кашони, палетизиране и фолиране на готовите палети. За да откриете и вие най-подходящото решение спрямо вашите специфични нужди, може да се консултирате с експертите на Бетелгиус.

 

 

 

 

 

Бетелгиус ООД

Централен Офис
София, 1186, кв. Герман, ул. Манастирска воденица 1
тел: 02 80 90 121, 0896 68 99 77,
0895 44 38 99, 0898 44 02 07
sales@betelgeus.com
https://betelgeus.com/bg

 

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   маркиране   етикетиране   козметична индустрия   мастиленоструйни принтери   лазерно маркиране   LINX  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...