Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation отчита рекордни поръчки за първото тримесечие на т. г.

14.03.2022   |   Бизнес
 

Rockwell Automation отчете резултатите за първото тримесечие на 2022 г. Компанията обяви рекордни поръчки на стойност 2,5 млрд. долара за първото тримесечие на т. г., което е с над 40% повече спрямо предходната година.

 

Компанията отчете 18,7% ръст в продажбите на годишна база, 16,8% ръст в органичните продажби, а придобиванията са увеличили продажбите с 2,6%.

 

"За Rockwell финансовата 2022 г. стартира отлично. И трите бизнес сегмента дадоха двуцифрен ръст на продажбите и продължиха своето изключително представяне в тази предизвикателна среда", коментира Блейк Морет, председател и главен изпълнителен директор на компанията.

 

Нетните приходи за първото тримесечие на финансовата 2022 г. са в размер на 242 млн. долара или 2,05 долара на акция, в сравнение с 593 млн. долара или 5,06 долара на акция през първото тримесечие на финансовата 2021 г., което се дължи на големите инвестиции в софтуерните продукти на PTC.

 

Общият оперативен марж на сегмента е 19,1% за първото тримесечие на 2022 г. в сравнение с 19,8% преди година. Намалението на маржа се дължи главно на по-високите планирани разходи, частично компенсирано от по-високи продажби.

 

Паричните потоци, генерирани от оперативните дейности през първото тримесечие на 2022 г., са 12 млн. долара в сравнение с 347 млн. долара през първото тримесечие на финансовата 2021 г. Свободният паричен поток през първото тримесечие на 2022 г. е 49 млн. долара в сравнение с 319 млн. долара за същия период на предходната година.

     
Източник: Ротек; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   PTC   софтуерни продукти   органични продажби  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...