Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Областна администрация Разград кандидатства за създаване на офис на Европейски цифров иновационен хъб в града

08.03.2022   |   Бизнес
 

Областна администрация Разград разработи проектно предложение с наименование "Ускорена дигитализация на микро, малки и средни предприятия в Северен централен район чрез изграждане и развитие на Европейски цифров иновационен хъб" по програма "Цифрова Европа" (2021 – 2027 г.).

Партньори по проекта са Областна администрация Разград, Стопанска академия "Д. А. Ценов" – Свищов, Великотърновски университет "Св. Св. Кирил и Методий", Национален военен университет "Васил Левски", гр. Велико Търново, сдружение "Startup Factory" – Русе, община Силистра и националният клъстер по мехатроника и автоматизация.

Ролята на Европейските цифрови иновационни хъбове, които ще бъдат създадени в целия Европейски съюз, е да предоставят на бизнеса и местната администрация иновативни цифрови решения и да ги интегрират в ежедневната им дейност. Европейските цифрови иновационни хъбове ще служат като точки, в които ще се предоставя най-новият цифров капацитет.

Хъбовете трябва да предлагат възможности за експериментиране и тестване на нови технологии според специфичните нужди и дейности на всяка компания или институция в публичния сектор. Проектът е насочен към създаване на Европейски цифров иновационен хъб за Северен централен район, който като единна точка да предоставя услуги по дигитализация на бизнеса и администрацията в района.

Европейският цифров иновационен хъб за Северен централен район се планира да бъде изграден в Габрово и да има децентрализирани офиси във всички други области в района – Разград, Русе, Велико Търново и Силистра. За функционирането му ще бъде използвана базата на Техническия университет – Габрово и ще бъде ангажиран научният капацитет на участващите в проекта университети и организации.

Към момента проектът премина успешно етапа на национална селекция и е подаден в Брюксел по процедурата за подбор на проектни предложения за създаване на Европейски цифрови иновационни хъбове в Европейския съюз DIGITAL-2021-EDIH-01.

     
Източник: Областна администрация Разград; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Областна администрация Разград   Европейски цифров иновационен хъб  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com
Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...