Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Решения за маркиране и етикетиране на вторичната опаковка и палетизирана продукция в ХВП индустрията

Хранителната индустрия е един динамично развиващ се сектор. Разнообразието от продукти, различните видове опаковки, скоростите на линията, производствената среда и сложността на кода са сред факторите, които ще определят кое е най-подходящото решение за маркиране и етикетиране за дадено производство. Като водещ доставчик на индустриално оборудване Бетелгиус работи с множество компании от хранителната индустрия и предлага разнообразни решения в сферата на маркирането и етикетирането.

След като продуктите вече са маркирани, те се опаковат в кутии или кашони. За да се улесни логистичният процес, е необходимо маркиране или етикетиране на вторичната опаковка. Вариантите за това са следните:

Опция 1 - Маркиране на вторичната опаковка с термален мастиленоструен принтер (TIJ)

Термалните мастиленоструйни принтери са по-малко замърсяващи от обикновените мастиленоструйни принтери, което ги прави устойчиво и екологично решение. Работейки с касети за еднократна употреба, те нямат нужда от поддръжка. Вижте препоръчаните от Бетелгиус модели термални мастиленоструйни принтери в новата брошура на компанията Решения за хранителната индустрия.

Опция 2 - Маркиране на кутии и кашони с пиезомастиленоструен печат

Благодарение на пиезомастиленоструйните принтери е изключително лесно да се отпечатат ясни и четливи кодове, черно-бели или цветни. Не е необходимо да се отпечатва етикет и да се прилага върху кутията, а вместо това се печата директно върху нея. За тази цел от компанията препоръчват принтерите на ALE.

Опция 3 - Етикетиране на кутии и кашони с принтер-апликатор

Когато продуктът е готов за изпращане, етикетът може да бъде отпечатан и приложен автоматично чрез принтер-апликатор. Не се изискват ръчни действия. Всякакъв текст може да бъде отпечатан на етикета – от дата на производство до предупреждение или адрес за доставка. Вижте препоръчаните от Бетелгиус принтер-апликатори тук.

Опция 4 – Етикетиране на палети и подготовката им за изпращане с GS1 етикет

За да се отпечата палетен етикет, е нужен принтер с по-голяма печатна площ, какъвто е моделът Cab SQUIX 6. След това този етикет автоматично може да се приложи към палета чрез апликатор. Друг вариант е принтер-апликаторът на Logopak серия 800, специално създаден за етикетиране на палети. Разгледайте новата брошура на Бетелгиус тук.

Опция 5 - Комбинация от решения

В допълнение към стандартните решения за етикетиране и маркиране е възможно да се комбинират и различни опции, защото всеки производствен процес е уникален.

Бетелгиус е партньор, който вярва в икономичните и автоматизирани решения, които добавят стойност и качество към производствените и логистичните процеси. Не се колебайте да се свържете с експертите на компанията, които ще ви посъветват за най-доброто решение.

 

 

 

 

 

Бетелгиус ООД

Централен Офис
София, 1186, кв. Герман, ул. Манастирска воденица 1
тел: 02 80 90 121, 0896 68 99 77,
0895 44 38 99, 0898 44 02 07
sales@betelgeus.com
https://betelgeus.com/bg

 

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   ХВП индустрия   маркиране   етикетиране  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Фирмена публикация
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...