Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Новите аналогови модули за безопасност от Rockwell Automation отговарят на изискванията за отказоустойчивост

24.02.2022   |   Бизнес
 

Новите аналогови I/O модули за безопасност на Allen-Bradley FLEX 5000 допринасят за това процесите да отговарят на изискванията за безопасност, както и да намалят до минимум рисковете от престой в широк спектър от технологични приложения.

 

Аналоговите safety I/O модули от Rockwell Automation предлагат интегрирана безопасност със систематична способност до SC 3. Модулите са TUEV сертифицирани до SIL 3, PLe, Cat. 4. Те също така могат да бъдат монтирани в една и съща I/O банка със стандартни FLEX 5000 I/O модули за намаляване на разходите и сложността на системата.

 

Аналоговите Safety модули FLEX 5000 са подходящи за технологични приложения, при които се изисква измерване на скорост или честота, наблюдение на температура, налягане и др. Потенциалните приложения включват аварийно изключване, управление на горелки, управление на турбини, управление на компресори, спомагателни котли на нефт и газ, защита от високо налягане, управление на осветлението и вентилацията и др.

 

С тези нови модули фамилията продукти FLEX 5000 вече включва пълно портфолио от дискретни и аналогови Fail-safe I/O модули за широк спектър от приложения. Потребителите могат просто да изберат I/O, който отговаря на техните оперативни нужди.

 

FLEX 5000 I/O може също да намали времето на престой, като осигури по-лесен достъп до допълнителна диагностика на процеса чрез високо интегриран HART протокол в приложението Studio 5000 Logix Designer. Модулите на Rockwell могат да намалят общия обем на системата, като позволяват директно прекъсване на полеви сигнали. Чрез тях се съкращава и времето за проектиране, поради директната им интеграция в набора инструкции на DCS системата PlantPAx 5.0.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   Allen-Bradley   FLEX 5000   модули за безопастност  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...