Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Решения за маркиране и етикетиране на продукти и първична опаковка в ХВП индустрията

В хранителната индустрия проследимостта, качеството и безопасността на продукцията са от първостепенно значение за производителите, които трябва да следват все по-стриктни регламенти и стандарти. Поставянето на информация като срок на годност, партида, дата на производство, баркод и др. върху храната, първичната или вторичната опаковка са гаранция за проследимост по цялата верига – от производителя през дистрибутора, търговеца на дребно и крайния потребител.

Невъзможно е да има храна без срок на годност. Тази информация е необходима и задължителна по закон. А колко важен е партидният номер? Той дава  възможност при възникнал проблем с даден продукт в търговската мрежа да може да се проследи неговият път обратно по всяка стъпка на производството и дистрибуцията. Това от своя страна прави изпълними редица дейности по бързото и качествено отстраняване на причините за проблема или дефектни партиди при това с минимална загуба за производителя.

Разнообразието от продукти, различни видове опаковки, скоростта на линията, производствената среда и сложността на кода са сред факторите, които ще определят кое е най-подходящото решение за маркиране и етикетиране за дадено производство. Като водещ доставчик на индустриално оборудване Бетелгиус работят с множество компании от хранителната индустрия и могат да предложат разнообразни решения в сферата на маркирането и етикетирането.

Системите, които предлага компанията, дават възможност за по-добра обща ефективност и възможно най-кратко време на престой. Отличават се с ниски експлоатационни разходи и минимална поддръжка.

Бетелгиус представя различните опции за маркиране и етикетиране на продукти и първични опаковки:

Опция 1 - Маркиране на храни и първична опаковка с мастиленоструен (CIJ) принтер

Eдна от основните използвани технологии за такъв тип информация е мастиленоструйното маркиране като най-популярен и общоизползван метод поради своята универсалност. Този вид принтери извършват безконтактно, прецизно и високоскоростно маркиране с точни и четливи кодове. От Бетелгиус препоръчват сериите Linx 8900 и Linx 7900, за които може да научите повече в новата брошура на компанията "Решения за хранителната индустрия".

Опция 2 – Маркиране на гъвкави опаковки и фолиа с термотрансферен принтер (TTO)

Технологията е доказала своята надеждност, ефективност и икономичност в областта на първичното кодиране на продукти. Едни от основните предимства на термотрансферния печат са изключително ниската себестойност на отпечатъка, както и минималните разходи за поддръжка. Научете повече за предлаганите от Бетелгиус термотрансферни принтери.

Опция 3 – Маркиране на първична опаковка с лазерен принтер

Лазерно маркиране e безконтактен метод на печат, превъзхождащ другите технологии по своето качество и производителност. Лазерният лъч може лесно да бъде насочен върху труднодостъпните места, а надписът остава постоянен. Нещо повече, няма дюзи, които може да се запушват и няма нужда от консумативи като самозалепващи се етикети или касети с мастило, което намалява разходите.

Опция 4 - Маркиране на първична опаковка с термален мастиленоструен принтер (TIJ)

Термалните мастиленоструйни принтери са по-малко замърсяващи от обикновените мастиленоструйни принтери, което ги прави устойчиво и екологично решение. Тъй като работят с касети за еднократна употреба, те не изискват поддръжка. Вижте препоръчаните от Бетелгиус модели термални мастиленоструйни принтери в новата брошура на компанията.

Опция 5 - Печат и прилагане на етикет върху продукта на място

Етикетите се отпечатват на място и се поставят с апликатор за етикети. Така никога нямате твърде много или твърде малко етикети на склад, с което контролирате разходите си. Бетелгиус предлага разнообразни решения, които включват принтери за етикети, апликатори и принтер-апликтори на етикети, индустриални етикетиращи машини и системи. Запознайте се с препоръчаните от Бетелгиус продукти за етикетиране в новата брошура на компанията. 

Следващата седмица очаквайте продължението на публикацията, където Бетелгиус ще представят технологиите за маркиране и етикетиране на вторичната опаковка и палетизирана продукция.

 

 

 

 

 

Бетелгиус ООД

Централен Офис
София, 1186, кв. Герман, ул. Манастирска воденица 1
тел: 02 80 90 121, 0896 68 99 77,
0895 44 38 99, 0898 44 02 07
sales@betelgeus.com
https://betelgeus.com/bg

 

     
Източник: Бетелгиус

Ключови думи: Бетелгиус   Betelgeus   етикетиране   ХВП индустрия  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Фирмена публикация
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...