Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

STAMH оборудва складова база на Phoenix Pharma край Варна

07.01.2022
 

STAMH Group оборудва складова база на Phoenix Pharma край Варна. Новите системи са ориентирани към мигновена подготовка на поръчките, по-добра организация и максимално оползотворяване на пространството в логистичния център. Те са комбинация от няколко продукта на STAMH, интегрирани в една гъвкава и скоростна складова система за съхранение и обработка.

"Инженерният екип на STAMH дефинира няколко зони за пикиране на продукти и подготовка на поръчки от аптеки и болнични заведения. Всеки фармацевтичен продукт има добре дефинирана позиция в склада, а операторите не губят ценно време в търсене на отделни артикули или прекосяване на дълги дистанции. Новото оборудване на практика превръща дистрибуционния център на Phoenix Pharma в едно по-добро и по-организирано място за работа", споделя Надежда Благоева, технически директор в STAMH Group.

Системата за интралогистичен транспорт е изградена от нови високотехнологични конвейерни системи със Zero Pressure Accumulation технология. Тя пести енергия, като автоматично активира последователно монтирани конвейерни модули, само когато се налага транспортирането на касети за събиране на продукти.

Системите от стелажи в новооборудвания логистичен център са комбинация от поцинковани безболтови решения за леки товари – MITO, стелажи с ролкови легла тип Carton Flow, над които е изградена здрава и надеждна конструкция от стелажи тип Conventional, предназначена за буфериране на над 500 палета, организирани в 5 нива на стифиране, като по този начин вертикалното пространство бива ефективно използвано.

Сега новият дистрибуционен център разполага с над 10 000 позиции за единични стоки, което на практика му позволява ефективна обработка на над 10 000 различни фармацевтични продукта независимо от съдържанието и броя артикули във всяка една от тях.

Складовите оператори ще работят с 8-цифрени позиционни кодове, които индикират зоната, реда, секцията и точната позиция на всеки артикул. Винаги, когато касетата за пикиране на артикули премине през зоната на складов оператор, той или тя просто трябва да се пресегне и да постави желания продукт в нея.

"Новите моторизирани конвейери и транспортьори, по-добрата организация и интелигентното зониране, водят до намаляване на оперативните разходи и по-рентабилни логистични операции за Phoenix Pharma", подчертават от STAMH.

STAMH – Storage Technologies and Material Handling

T: + 359 700 42 111
M: office@stamh.com
WebSite: www.stamh.com/bg

Follow us:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/stamh/
Facebook: https://www.facebook.com/stamh                                                                         

     
Източник: STAMH

Ключови думи: STAMH Group   СТАМ Груп   Phoenix Pharma  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...