Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

STAMH group оптимизира новия дистрибуционен център на Orbico България

09.12.2021
 

Новата складова база на Orbico в София е част от стратегията на компанията за ускоряване на процеса по подготовка и окомплектоване на поръчките и същевременно намаляване на оперативните разходи.

Orbico е дистрибутор на широка гама световно известни продукти, което е специфичен критерий, изискващ експертен подход. С помощта на автоматизираните конвейерни системи и други складови технологии от STAMH group е изградена система, която позволява обработката на над 1800 поръчки на час, които преминават през всички зони за пикиране на продукти. 

За целите на проекта STAMH group изгради и въведе в експлоатация решения за автоматизация на процесите от последно поколение, които включват:

  • Автоматизирани конвейерни линии от моторизирани и немоторизирани ролкови конвейери с дължина над половин километър, управлявани от иновативно MFS (Material Flow System) приложение.
  • Организация на продуктите в склада и точно определeна зона на работа на всеки оператор, като началото и краят на всяка зона се маркират със специални скенери, свързани с трансферни модули между различните конвейерни линии. Интелигентното зониране чувствително намалява времето и положените усилия за обработка на всяка отделна поръчка към дистрибуционния център.
  • Минимизиране на разходите и екологично проектиране – Zero Pressure Accumulation конвейери със сензори, позиционирани под ролките, задвижват транспортьорите само при наличие на товар, което драстично намалява разхода на електроенергия. Гравитачни ролкови легла на Carton Flow и Love Storage стелажите привеждат пакети и палети до зоните за пикиране и имат гравитачно задвижване.
  • Автоматизирани вертикални лифт машини – бързи и напълно автоматизирани 12-метрови вертикални лифт машини с капацитет от 90 000 кг, всяка с възможност за обслужване от един единствен оператор. Тази иновативна технология, предоставена от STAMH Group, e допълнително оборудвана с Laser Pointer технология, насочваща оператора към всеки отделен артикул. Това на практика елиминира времето за търсене на продукти и допълнително ускорява процеса по обработка на поръчките от страна на ценните за Orbico Group клиенти. Специална буквено-цифрова LED лента предоставя допълнителна информация за артикулите, които трябва да бъдат обработени.
  • Елиминиране на грешките и прецизно изпълнение на всяка поръчка още преди да бъде експедиранa чрез автоматизирани чекинг станции, оборудвани с камери, способни да прочетат над 2000 символа за по-малко от секунда. Те проверяват дали поръчката е коректно изпълнена. При установяване на несъответствия Pick to Light системата индикира само пропуснати артикули, като по този начин се спестява допълнително време за обработка на всяка поръчка, а дистрибуционният център започва да функционира още по-бързо.
  • Иновативна сортировъчна система в зоната за експедиция – конвейери на две нива, захранвани от 6 рампи, свързани с 14 ръкава, разпределящи поръчките по множество критерии като опаковка, брой артикули, дестинация на пратката, спедитор и др.

STAM group проведе и детайлни обучения на персонала на Orbico за работа с новите автоматизирани системи.

"Компанията ни обича предизвикателствата и затова сме готови да приемем нови", споделя инженерният екип на STAMH Group.

 

STAMH – Storage Technologies and Material Handling

T: + 359 700 42 111
M: office@stamh.com
WebSite: www.stamh.com/bg

Follow us:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/stamh/
Facebook: https://www.facebook.com/stamh                                                                         

     
Източник: STAMH

Ключови думи: STAMH group   СТАМ груп   Orbico   конвейерни линии  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...