Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

STAMH: Все повече фирми предпочитат комбинация от различни системи на една и съща складова площ

23.11.2021
 

Все по-често изборът на конкретна стелажна система за съхранение отстъпва място на цялостни концепции, които са комбинация от няколко различни решения. Тези нови предизвикателства пред инженерния екип на STAMH са продиктувани от факта, че дистрибуционните центрове от нов тип извършват много повече от чисто складиране и често се налага те да могат да обслужват както палетизирани, така и непалетизирани стоки едновременно. Процесите и операциите, които ще бъдат извършвани в тях също са от съществено значение.

Такъв е случаят и с водещата 3PL и фулфилмънт компания – Метрика, която е ангажирана с цялостна фулфилмънт услуга – складиране, приемане на поръчки, сглобяване на пратки, пакетиране и експедиция. Новият дистрибуционен център на компанията се намира в индустриалния парк София–Божурище. Той е стратегически позициониран така, че да позволява на Метрика да обслужва клиентите си в България, Гърция и Румъния скоростно и безгрешно. Логистичната база на компанията е разположена на 2000 кв. м площ.

За да може да изпълни всички изисквания на клиента, STAMH проектира и изгради складова система от конвенционални стелажи за палетизирани стоки с 6 и 7 нива на стифиране в комбинация с Gangway система за складиране, обработка и пикиране на кутии, кашони и единични артикули. По този начин Метрика се сдоби с мултифункционално съоръжение, способно да складира различни като обем, тегло, форма и разновидност складови единици.

С новото складово оборудване от STAMH дистрибуционният център на компанията може да приема и буферира палетизирани стоки, както и да изпълнява поръчки към крайни клиенти, съдържащи единични артикули.

"С новата складова база правим стъпка напред и увеличаваме значително капацитета си от 1000 до над 2500 поръчки дневно", коментира Милена Рамчева, изпълнителен директор в компанията.

Друг подобен пример, в който клиентът предпочита комбинация от няколко системи, е новата складова база на водещия производител и дистрибутор на козметични продукти Стар Нейлз.

Новото оборудване в дистрибуционния център край Пловдив е ефективна комбинация от 3 различни типа системи от стелажи – за палетизирани стоки тип Conventional, ролкова гравитачна стелажна система тип Carton Flow за складови единици с плоски дъна и стелажи тип Light Bi Block, предвидени за пакетажното отделение.

"Чрез проектирането на комплексни комбинирани решения инженерният екип на STAMH на практика разгръща по-широко ветрилото от възможности и услуги, които съвременните 3PL, фулфилмънт и дистрибуционни центрове могат да предоставят", коментира инж. Надежда Благоева, технически директор в компанията.

Научете повече за различните складови системи от STAMH Group тук.

 

STAMH – Storage Technologies and Material Handling

T: + 359 700 42 111
M: office@stamh.com
WebSite: www.stamh.com/bg

Follow us:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/stamh/
Facebook: https://www.facebook.com/stamh                                                                         

     
Източник: STAMH

Ключови думи: Стам   Stamh   складова система  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...