Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Siemens подкрепя млади инженери да навлязат в света на интелигентните сгради

22.11.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В контекста на усилията си за подпомагане на професионалната реализация на млади специалисти направление Интелигентна инфраструктура на Siemens започна партньорство с "Академия Лидерите" - инициатива, в рамките на която доказани специалисти от строителния бранш вдъхновяват свои бъдещи колеги с опита и експертизата си. Като част от партньорството представители на компанията се включиха в специално събитие, организирано от "Академия Лидерите". 

Инж. Антоанета Котева, мениджър ключови клиенти, и инж. Димитър Крушовски, инженер продажби Системи за сградна автоматизация от бизнес звено Сградни продукти на Siemens, представиха иновативни решения за интелигентни сгради. Те разказаха повече за това как "операционната система" на сградите, т.е. системата за сградна автоматизация (BMS), ни помага да се адаптираме към новото "нормално" и създава здравословна и комфортна среда за обитателите.

Участниците в "Академия Лидерите" бяха запознати в детайли с иновативната BMS платформа на Siemens – Desigo CC, която интегрира всички системи в сградата, включително ОВК, пожарна безопасност, охрана, осветление, електрификация и слънцезащита. Основен акцент беше поставен върху предимствата на системата: отворена, модулна, гъвкава, високоефективна, лесна за управление и надеждна по отношение на киберсигурността. Лекторите обърнаха специално внимание на ползите от модерната платформа за автоматизация за строители, инсталатори, фасилити мениджъри, собственици, наематели и обитатели на сгради. Те изтъкнаха, че Desigo CC улеснява дейността на всички заинтересовани страни, предоставяйки енергийна ефективност, оптимизация на разходите за поддръжка и създавайки комфорт и здравословен климат в тях.

Основен фокус на дискусията беше как новото "нормално" променя изискванията към сградите. Пандемията от COVID-19 постави на дневен ред необходимостта от спешни мерки за предотвратяване на разпространението на вируси в затворени помещения. Доказано е, че при поддържане на относителна влажност на въздуха между 40% и 60%, разпространението на патогени се намалява с до 70%.

За по-голяма продуктивност, повече комфорт и по-малко здравословни проблеми е от съществено значение намаляването на количеството въглероден диоксид, фини прахови частици и летливи органични съединения в помещенията. Младите инженери бяха силно впечатлени, че системите за сградна автоматизация на Siemens се справят с лекота с всички тези предизвикателства, а също и спомагат сградите да отговорят успешно на съвременните очаквания за устойчивост, оптимизация на пространството и дигитализация. Представянето на продуктите на Siemens беше подкрепено и с конкретни примери за умни сгради, за чиято автоматизация принос има компанията. Завършените проекти са с разнообразни приложения като офис сгради, логистични бази, хотели, болници, молове и др.

Участниците в "Академия Лидерите" бяха предизвикани да проектират интелигентен офис на бъдещето. Всички подходиха с голям ентусиазъм към заданието, като за по-голяма интерактивност на дискусията младите инженери бяха разделени на четири отбора. Идеята за напълно автоматизиран офис беше в основата на всички предложения, като водещ акцент при отборите беше възможността за предварително запазване на паркомясто, както и на бюро в отворения офис на бъдещето в съответствие с индивидуалните потребности на служителите.

     
Източник: Siemens

Ключови думи: Сименс   Siemens   интелигентна инфраструктура   сградна автоматизация  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Е-книга Изкуствен интелект в индустрията
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...