Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

Ускоряване на прехода към Индустрия 4.0 с индустриален Ethernet

Четвъртата индустриална революция променя начина, по който се произвеждат продукти, благодарение на цифровизацията на съвременните производствени и технологични съоръжения. Автономните системи стават все по-свързани, докато комуникират, анализират и интерпретират данни, за да направят възможни интелигентни решения и действия в различни области на предприятието. Това повдига въпроса как да се проектира, изгради и разгърне индустриална комуникационна мрежа, която ще отговори на нуждите на днешните системи за автоматизация и утрешните виртуални предприятия.

Защо индустриален Ethernet?

За да се реализира напълно свързано предприятие, е необходима базисна мрежова технология, която може да гарантира оперативна съвместимост, разширяемост и пълен обхват. Ethernet е идеалното решение, тъй като е добре приета технология с възможности за широко разгръщане и бързо въвеждане в експлоатация.

Стандартният Ethernet обаче не е жизнеспособно решение за индустриална инфраструктура предвид необходимостта от работа в реално време и ограниченията на TCP/IP протокола. По същия начин, по който стандартният Ethernet позволява споделяне на файлове или достъп до мрежови устройства като принтери, индустриалният Ethernet позволява на контролерите да имат достъп до данни и да изпращат команди от PLC към сензори, задвижващи механизми и роботи, разпръснати из предприятието. Ключовата разлика е въздействието върху забавените или недоставени съобщения.

Комуникационният стандарт Time Sensitive Networking (TSN), базиран на спецификацията IEEE 802.1, предлага решение, което позволява на различни производствени клетки, работещи с различни протоколи, да съществуват едновременно и да споделят мрежата по начин, който гарантира, че контролният им трафик не е компрометиран. Той трансформира стандартната Ethernet комуникация в такава, която осигурява гаранции за синхронизиране на критични приложения. TSN гарантира, че информацията може да се движи от една точка в друга за фиксиран и предвидим период от време.

Предимствата, които носи конвергентна мрежа, базирана на индустриален Ethernet, включват: опростена мрежова архитектура, намаляване на разходите чрез премахване на гейтуеи, елиминиране на кабелни връзки, подобрена оптимизация и повишено работно време на системата и т.н. Появата на нови стандарти и предстоящата им ратификация са катализаторът, необходим за ускоряване на този очакван преход.

Като един от технологичните лидери в областта на индустриалния Ethernet, ADI използва своя богат опит в областта на автоматизацията и модерното производство, за да разработи цялостно портфолио от решения, които гарантират, че данните от мрежата на предприятието се доставят надеждно през индустриални приложения, осигурявайки безпроблемна свързаност и оперативна ефективност. Портфолиото Chronous на ADI предлага мащабируеми Ethernet решения, включително PHY компоненти, embedded комутатори и цялостни платформени решения с мултипротоколен софтуер.

Сигурност

Сигурността е един от най-съществените проблеми пред внедряването на Индустрия 4.0 поради характерните за Ethernet уязвимости. Тя изисква многослоен подход, за да стане свойствена на цялата система – в edge устройства, контролери и гейтуеи. Портфолиото Chronous на ADI предлага сигурност във всеки възел на системата, като същевременно минимизира компромисите по отношение на енергопотреблението, производителността и латентността.

Внедряване

В основата на визията за Индустрия 4.0 е възможността да се автоматизират процеси с помощта на свързани устройства с капацитет за събиране, изпращане и получаване на информация. ADI Chronous отключва данните и отчетите, които досега не бяха налични за edge възли, като по този начин предлага нови области за анализ и отчет на оперативни данни. Индустриалната Ethernet свързаност прави това реалност чрез безпроблемно прехвърляне на налични и бъдещи потоци от данни към облака.

Повече информация може да откриете тук.

 

За контакт:
Мартин Цветков, Account Manager
M: +359 88 787 0757
E: Martin.Tsvetkov@arrow.com
Arrow Electronics     |     arrow.com

     
Източник: Arrow Electronics

Ключови думи: Arrow Electronics   Analog Devices   Ethernet   Индустрия 4.0  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Фирмена публикация
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...