Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

STAMH проектира и въведе в експлоатация автоматизирано складово оборудване за водеща eCommerce компания

Все по-развиващата се гейминг индустрия, видео игрите, музиката, филмите, техниката и цялата необходима периферия и хардуер несъмнено се асоциират с водещия български еCommerce бранд на Ozone.bg. Плановете на компанията за експанзия в Европа още в началото на 2022 г., придобиването на Pulsar и поемането на бизнеса на PCStore.bg и Baby.bg, доведоха до нови интралогистични предизвикателства и нов логистичен център в град Елин Пелин, готов да обслужи все по-бързо растящите продажби на марката.

Нуждата от 24/7 интралогистично обслужване, възможността за хиляди онлайн заявки едновременно и ръстът от над 55% в броя на обработените поръчки след началото на пандемията от COVID-19 доведоха до спешната нужда от модерни и бързи интралогистични системи.

Като безспорен лидер по отношение на изграждането на бързи многофункционални конвейерни системи, инженерната компания STAMH отговаря на предизвикателството. Вземайки предвид голямото разнообразие от артикули, които трябва да бъдат пикирани и събрани в отделни поръчки, както и факта, че понякога една поръчка включва артикули от няколко нива в склада, трябваше да бъде намерено решение, което значително да ускори интралогистичните процеси и връзките между отделните зони за складиране, сортиране, опаковане и експедиция.

За да свържат различните нива на складиране, инженерните проектанти на STAMH проектираха енергийноефективна спирална гравитачна конвейерна конструкция. Спиралният конвейер на практика не изразходва енергия, което го прави изключително екологичен и икономичен. В същото време спестява усилия и много време на операторите и подемната техника, които вече не трябва да преодоляват разстоянията между различните етажи на складовата система. Всички поръчки биват сваляни и отвеждани към звеното за опаковане и сортиране само със силата на гравитацията.

След като предварително сглобената поръчка е опакована и готова за експедиция, моторизиран ролков конвейер отвежда пратката до зоната, където автоматизирани сортиращи конвейерни модули я разпределят към съответния спедитор.

Интеграцията и умното функциониране на автоматизираната конвейерна и сортировъчна система станаха възможни благодарение на високотехнологични софтуерни и хардуерни решения от страна на софтуерното звено на STAMH Group, а именно STAMH Solutions.

Специални камери с вградени баркод четци, способни да разпознават както конвенционални линейни 1D баркодове, така и двумерни 2D  баркодове изпращат информацията до специален HPD сортировъчен конвейерен модул, който разпределя всяка пратка към зоната на всеки отделен спедитор.

Техническият директор в STAMH Group Надежда Благоева сподели, че конвейерната система свърза различни зони в дистрибуционния център и ускорява всички процеси в него. По изключително интуитивен начин конвейерите организират процеса по подготовка на поръчките.

Научете повече за автоматизираните многофункционални конвейерни системи от STAMH Group тук.

 

STAMH – Storage Technologies and Material Handling

T: + 359 700 42 111
M: office@stamh.com
WebSite: www.stamh.com/bg

Follow us:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/stamh/
Facebook: https://www.facebook.com/stamh                                                                         

     
Източник: STAMH

Ключови думи: STAMH   конвейерни системи   баркод четци  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Фирмена публикация
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...