Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Фирмена публикация

STAMH и автоматизацията в новите микро и нано фулфилмънт центрове

04.11.2021
 

Начинът, по който хората потребяват стоки и услуги, се промени, a новите тенденции са тук, за да останат. По данни, представени на Digital Trends 2021, ежегодният ръст на онлайн търговията ще продължи да бъде двуцифрен. Някои от лидерите в eCommerce сектора отбелязват грандиозен скок с над 50%, а интернет магазинът за хранителни продукти eBag например е отбелязал впечатляващите 234%.

Пандемията от COVID-19 катализира този процес допълнително, а онлайн пазаруването и доставките до дома се превърнаха във всекидневие.

Тези промени без никакво съмнение се отразяват и на цялата логистична верига. На много места в Европа големите логистични бази, отдалечени от градовете, отстъпват мястото си на повече на брой, гъвкави микро и нано фулфилмънт центрове - логистични хъбове, позиционирани в града или в близост до урбанизирани зони, които в много случаи са напълно автоматизирани.

Тези по-малки складове, които вече наричаме дистрибуционни центрове, управляват голямо количество малки и средно големи непалетизирани продукти, но в сравнение с традиционния си еквивалент обработват много по-бързо поръчките си, което води до повече доволни клиенти, тъй като доставката е скоростна. Новата тенденция добива популярност като "регионално складиране на продукти" или "приближаване на продукта до клиента". 

Благодарение на технологии като автоматизираните вертикални лифт машини нивото на автоматизация в този нов тип логистични хъбове е много високо. Те работят на принципа "стока при човека", а разходите за ръчен труд са значително редуцирани. Функционират еднакво ефективно независимо дали трябва да обслужват ежедневното количество поръчки или да направят така, че в пикови моменти като "черен петък" или новогодишните празници огромно количество стоки да достигне до потребителите в рамките на часове.

Новите автоматизирани машини за съхранение и комисиониране са най-подходящите решения за тези микро и нано фулфилмънт центрове поради няколко основни причини:

  • Изключително редуцираната площ, на която могат да бъдат инсталирани
  • Способността им да съхраняват до 90 000 кг разнообразни артикули на всеки отделен модул, съобразени с предлагането на eCommerce платформата и магазина
  • Скоростната обработка на поръчките на принципа "стока при човека" с до 140 picking операции на час

Научете повече за автоматизираните фулфилмънт решения от STAMH Group тук.

 

STAMH – Storage Technologies and Material Handling

T: + 359 700 42 111
M: office@stamh.com
WebSite: www.stamh.com/bg

Follow us:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/stamh/
Facebook: https://www.facebook.com/stamh                                                                         

     
Източник: STAMH

Ключови думи: STAMH   автоматизация   микро и нано фулфилмънт центрове  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Фирмена публикация

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...