Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Лазерният скенер SafeZone 3 от Rockwell Automation осигурява достъп до критични данни

14.09.2021   |   Новини
 

Лазерният скенер Allen-Bradley Guardmaster SafeZone 3 от Rockwell Automation вече се предлага с CIP (Common Industrial Protocol) протокол за сигурност през EtherNet/IP. Интегрираният протокол позволява на потребителите да имат достъп до критични данни, чрез които получават цялостна представа за състоянието на машината или на производствената линия. Скенерът SafeZone 3 е от типа умни устройства за безопасност, които увеличават времето на работа на машината, подобряват гъвкавостта и сигурността, като същевременно намаляват общите разходи за поддържане.

Устройството е проектирано за обезопасяване на зони или засичане на достъп в или около работната клетка, като позволява на потребителите да следят едновременно до четири зони на безопасност вместо да превключват от една на друга. По този начин се разширява обхватът на защитеното поле  и се осигуряват диагностични данни през една единствена EtherNet/IP връзка. Според компанията това може да подобри производителността, например чрез изпращане на предупредителни сигнали до служителите в случай на опасност, за да се избегне забавяне или спиране на машина.

"Лазерният скенер SafeZone 3 се характеризира и с подобрена сканираща технология за измерване на разстояние. По този начин се подобрява прецизността на сканираните данни и се повишава точността на работа в условия на запрашаване, дим, искри от заваряване и други смущения", изтъкват от Rockwell Automation.

Лазерният скенер SafeZone 3 е вграден в контролните системи за безопасност Allen-Bradley GuardLogix за SIL 2/PLd приложения посредством Studio 5000 Logix Designer.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   лазерен скенер   Allen-Bradley  

Област: Автоматизация  

SAT
Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Новини

Интер Експо ЦентърRobotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеЕкспертноПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...