Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Световният пазар на HMI решения ще достигне 9 млрд. долара до 2027 г.

07.09.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

През 2020 г., в условията на Covid-19 пандемия, световният пазар на HMI (интерфейс човек - машина) решения достигна 5 млрд. щатски долара, като се очаква да нарасне до 9 млрд. щатски долара до 2027 г. с годишен темп на растеж  от 8,6%. Данните са от последното проучване на Global Industry Analysts.

Според прогнозите годишният ръст при компютърните дисплеи ще бъде 9,4% и сегментът ще достигне 4,4 млрд. щатски долара до края на 2027 г.

След предварителни анализи на последиците за бизнеса от пандемията и предизвиканата от нея икономическа криза, годишният ръст в сегмент Софтуерен интерфейс е ревизиран на 8,4%  за 7-годишния период.

Пазарът на HMI решения в САЩ се оценява на 1,5 млрд. щатски долара за 2020 г., като страната има дял от 29,62%  на международния пазар. 

Китайският пазар на HMI се очаква да достигне 1,6 млрд. долара през 2027 г. с годишен ръст от 8%. Сред другите географски значими пазари са Япония и Канада, които ще нараснат съответно с 8% и 6,8% за периода 2020-2027 г.

В Европа прогнозираният годишен ръст за Германия е около 6,8%, докато останалата част от европейския пазар ще достигне 1,6 млрд. долара до 2027 г.

     
Източник: Global Industry Analysts; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: HMI   Covid-19  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Бизнес
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...