Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

В началото на юли се проведе интерактивно събитие за умения в Индустрия 4.0. и изкуствения интелект

06.07.2021   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

На 1 юли т. г. Българската стопанска камара (БСК), в сътрудничество с "Клуб по управление на знания, иновации и стратегии" (КУЗИС), беше домакин на интерактивно събитие "Забавления за предприемачи" или лаборатория за умения в Индустрия 4.0. Събитието е част от проект Upskilling Lab 4.0, финансиран от Програма Еразъм+ на Европейския съюз (ЕС).

Във връзка с навлизането на изкуствения интелект в производството и доставката на стоки и услуги и на Индустрия 4.0, по време на събитието бяха представени множество инструменти, които улесняват изграждането на необходимите умения за отворени иновации и управление на сътрудничеството. Сред тях са карти на уменията в Индустрия 4.0, онлайн инструмент за изграждане на бизнес модели в Индустрия 4.0 за стартъпи и малки предприятия, онлайн инструмент за оценка на готовността на средни и големи предприятия и др.

"В България има около 404 000 предприятия, от тях 15 000 са големи и средни, а всички останали са малки и микро. Сред тези 390 000 има 10 000 компании, които са с двуцифрен процент на годишния растеж. Всички те са част от Икономика 4.0 и аз се радвам, че чрез днешния форум ще говорим именно за тях – за новата икономика и икономиката на бъдещето", коментира председателят на БСК Радосвет Радев.

Кристина Ескенази и Светлин Пенков от Клъстър "Изкуствен интелект България" представиха примери за навлизането на изкуствения интелект в производството и доставката на стоки и услуги и очертаха както успешните практики, така и причините за провалите при внедряването на изкуствен интелект.

     
Източник: БСК; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: БСК   КУЗИС   Индустрия 4.0   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...