Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

EVN откри нов модерен диспечерски център в Пловдив

29.06.2021   |   Бизнес
 

Електроразпределение Юг, част от групата на EVN България, откри изцяло новия си диспечерски център в Пловдив. От него се осъществява денонощен мониторинг, контрол и управление на електроразпределителната мрежа и съоръжения в Югоизточна България.

Диспечерският център е на стойност 4 млн. лв., като той бе изграден за година и половина в периода декември 2019 – май 2021 г. Новото съоръжение е една от най-важните инвестиции на компанията в модерни технологии и инфраструктура с цел по-голяма сигурност на електрозахранването и ефективно диспечиране на енергийните товари, посочват от EVN.

На официалното откриване регионалният мениджър на EVN България Александър Сипек заяви, че новият диспечерски център включва най-новите технологии в сферата на диспечирането на разпределителни мрежи. "Той е добра предпоставка за развитие и дигитализация на мрежата и нашите услуги. С новия център ще можем да посрещнем по-добре все повече увеличаващият се брой на ВЕИ централи, които имат нужда от гъвкаво диспечиране, предвид волатилността на тяхното производство", посочи Сипек.

Новият диспечерски център на Електроразпределение Юг е първият в страната самостоятелен център за управление на мрежата, изграден от разпределителна компания. "Модерният център е оборудван с най-нови SCADA системи – за автоматика и дистанционно управление на обекти от мрежата (телемеханика). В него има възможност за по-нататъшно внедряване на най-новите IT технологии. От него се поддържа 24-часова връзка с телефонния център на EVN за обслужване на клиенти, както и връзка с Клиентските енергоцентрове по места", поясняват от фирмата.

     
Източник: EVN

Ключови думи: EVN   диспечърски центрове   ВЕИ   SCADA системи  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...