Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation улеснява управлението на активи с усъвършенстван софтуер

Rockwell Automation улеснява управлението на активи с усъвършенствания софтуер FactoryTalk AssetCentre. "Служителите в промишлените предприятия вече могат по-лесно да управляват своите стотици или хиляди активи за автоматизация. Последната версия предоставя информация за жизнения цикъл на фърмуера и софтуера за всички активи на едно място. Това спестява време, защото служителите вече не трябва да се свързват с шкафовете за управление и да записват ръчно информация за всяко устройство", коментират от компанията.

 

С подобрената функционалност за инвентаризация на активите служителите могат бързо да сканират мрежата и да видят кои устройства се намират в определена фаза на жизнения цикъл. Сред примерите могат да бъдат устройства, работещи с остарял фърмуер, или устройства, насрочени за спиране от производство през следващите шест месеца. Това помага да се идентифицират продукти в еднакво състояние и по-добре да се планират хардуерни замени и надстройки. Също помага на промишлените предприятия да отговарят на най-новите стандарти за киберсигурност като IEC 62443, тъй като най-новите версии на фърмуера и софтуера ще отстранят много известни уязвимости в сигурността.

 

Софтуерът FactoryTalk AssetCentre има и нова функция за защита, наречена "архивно управление на промяната", която автоматизира процеса на упълномощаване кой може да променя файлове и какво може да променя. Тя изисква от работниците да обяснят защо файловете трябва да се променят и потвърждава, че се проверяват само необходимите файлове. Софтуерът спомага за повишаване на сигурността на системата, което е особено полезно за някои сектори като нефтопреработвателната и газова промишленост, които изискват допълнителни нива на контрол върху извършването на промени. Например една голяма хранителна компания е намалила със 7% своите производствени прекъсвания, предизвикани от неизвестни или неразрешени промени, използвайки софтуера FactoryTalk AssetCentre. Той може също така да намали прекъсванията в резултат от управлението на промените.

 

Софтуерните актуализации разширяват наличните възможности на софтуера да съобщава датите за спиране и наличността на заместващи продукти. Усъвършенстваният софтуер вече предлага и поддръжка при възстановяване след авария за повече устройства на Rockwell Automation, както и за хардуер на трети страни.

     
Източник: Ротек; Снимка: Rockwell Automation

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   FactoryTalk AssetCentre  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Маштех 2023
Подобни статии
Atics
ПАКС Сълюшънс STRATUS
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Industrial Tech Forum 2023
Последно от Технологии
Маштех 2023

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииКариериПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиТехнически статииСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...