Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Високоиновативен 5G кампус в изложбения център в Хановер

16.04.2021   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Deutsche Messe представя своята високоиновативна 5G кампус мрежа на Хановерския панаир. Най-иновативните компании се обединяват в единна мрежа, за да формират Глобалния изследователски център за иновации и компетентност и да проучват, разработват и тестват технологиите на бъдещето.

5G подобрява свързаността, увеличава скоростта на данните, намалява латентността, като това дава възможност за развитието на IoT (Интернет на нещата) и на съответните приложения. 5G честотите варират от 3400 до 3700 MHz. Между 3700 и 3800 MHz са така наречените локални честоти, използвани за 5G кампус мрежи. Кампус мрежите са изключителни мобилни мрежи, съобразени с индивидуалните нужди на потребителите и с изискванията на Индустрия 4.0. 

В момента за 5G мрежи в Германия се използва обхватът от 3,4 –3,7 GHz. Този честотен диапазон е известен още като С-обхват или обхват 78 и се използва от първите 5G смартфони, които са излезли на пазара. 

5G технологиите и свързаните с тях приложения могат да бъдат разработени с помощта на кампус мрежата на Deutsche Messe. Понастоящем в изложбения център на Хановер се изгражда напълно независима 5G кампус мрежа.

     
Източник: Deutsche Messe

Ключови думи: Deutsche Messe   Хановерски панаир   5G кампус мрежа  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...