Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Tech of Tomorrow 2021 представи развитието на индустриалната автоматизация у нас

13.04.2021   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Проведе се първото издание на Tech of Tomorrow 2021. Дигиталното събитие представи развитието на индустриалната автоматизация у нас, както и мненията на мениджъри на водещи и иновативни компании относно процеса по въвеждането на индустриална автоматизация, синергията между висшето образование и бизнеса и др. Организатор на събитието е Investor Media Group.

По време на събитието изпълнителният директор на Тракия икономическа зона (ТИЗ) инж. Пламен Панчев сподели, че в момента Интерлинк Груп стартира изграждането на завод с висока степен на автоматизация на производството в индустриалната зона. Стана ясно и че, ТИЗ, София Тех Парк и Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции обединяват усилия в посока кариерното ориентиране на младите хора към инженерните науки.

"В световен мащаб се приема, че средното ниво на количеството роботи на 10 000 заети в индустрията е от порядъка на 113 – 114. В Европа е 114. За България този показател е 9 – 10 робота на 10 000 души", коментира управителят на FANUC България инж. Христо Гилищаров. Той допълни, че макар на този етап да изоставаме, това може да се приеме като възможност за бъдещо развитие и въвеждане на иновативни решения.

"През последните 5 – 6 години се увеличи делът на българските инвеститори, но те трябва да имат лесен достъп до всички финансови инструменти, които да доведат до автоматизация и до растеж на компаниите", коментира инж. Панчев.

     
Източник: ТИЗ; Снимка: Investor Media Group

Ключови думи: ТИЗ   Investor Media Group   Tech of Tomorrow 2021   индустриална автоматизация  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Събитията
Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...