Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation с нови сертификати и продукти за защита от кибератаки

09.03.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Rockwell Automation получи нови сертификати и разшири продуктовата си линия за защита от кибератаки, съобщиха от компанията.

Един от наскоро получените сертификати е по стандарта за киберсигурност IEC 62443-3-3 на Международната електротехническа комисия. Чрез него компанията демонстрира способността да инсталира и конфигурира производствени системи в съответствие с изискванията за сигурност съгласно ниво 1, както е дефинирано във водещия световен стандарт.

Rockwell получи и сертификат по стандарт ISO 27001 на Международната организация за стандартизация, който потвърждава, че системата за управление на информационната сигурност на компанията, използвана за защита на данните, отговаря на изискванията му. Така компанията демонстрира, че прилага най-добрите практики за защита на интелектуалната собственост на клиентите си.

В допълнение към получаването на новите сертификати Rockwell Automation представи и нови продукти за CIP Security, за да помогне на компаниите да гарантират сигурността на комуникациите си. Изготвен от Глобалната организация за търговия и разработване на стандарти ODVA, CIP Security е единственият стандарт, предназначен да подсигури комуникацията между индустриални системи за управление и други устройства в EtherNet/IP мрежа. Новите продукти в гамата включват променливотокови задвижвания Allen-Bradley PowerFlex 755T и сервозадвижвания Kinetix 5300.

"Компаниите са изправени пред двойното предизвикателство на дигиталната трансформация – да останат конкурентоспособни, като същевременно поддържат сигурността на своя персонал, операции и интелектуална собственост", коментира Суджийт Чанд, старши вицепрезидент и главен технологичен директор на Rockwell Automation.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   киберсигурност  

Област: Автоматизация  

Robotics-Bulgaria.com
Подобни статии
Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Последно от Бизнес
Robotics-Bulgaria.com

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиПазарБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбяви за работаПредстоящоРеализацииОбществени поръчки/ТърговеПроектиСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...