Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation с нови сертификати и продукти за защита от кибератаки

09.03.2021   |   Бизнес
 

Rockwell Automation получи нови сертификати и разшири продуктовата си линия за защита от кибератаки, съобщиха от компанията.

Един от наскоро получените сертификати е по стандарта за киберсигурност IEC 62443-3-3 на Международната електротехническа комисия. Чрез него компанията демонстрира способността да инсталира и конфигурира производствени системи в съответствие с изискванията за сигурност съгласно ниво 1, както е дефинирано във водещия световен стандарт.

Rockwell получи и сертификат по стандарт ISO 27001 на Международната организация за стандартизация, който потвърждава, че системата за управление на информационната сигурност на компанията, използвана за защита на данните, отговаря на изискванията му. Така компанията демонстрира, че прилага най-добрите практики за защита на интелектуалната собственост на клиентите си.

В допълнение към получаването на новите сертификати Rockwell Automation представи и нови продукти за CIP Security, за да помогне на компаниите да гарантират сигурността на комуникациите си. Изготвен от Глобалната организация за търговия и разработване на стандарти ODVA, CIP Security е единственият стандарт, предназначен да подсигури комуникацията между индустриални системи за управление и други устройства в EtherNet/IP мрежа. Новите продукти в гамата включват променливотокови задвижвания Allen-Bradley PowerFlex 755T и сервозадвижвания Kinetix 5300.

"Компаниите са изправени пред двойното предизвикателство на дигиталната трансформация – да останат конкурентоспособни, като същевременно поддържат сигурността на своя персонал, операции и интелектуална собственост", коментира Суджийт Чанд, старши вицепрезидент и главен технологичен директор на Rockwell Automation.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   киберсигурност  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...