Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Какви са тенденциите при индустриалните роботи според IFR?

23.02.2021   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Международната федерация по роботика (IFR) публикува топ 5 на тенденциите при индустриалните роботи.

Софтуерът за изкуствен интелект в комбинация с машинно зрение и други сензорни системи позволяват на роботите да извършват сложни дейности. Новите поколения роботи са по-лесни за инсталиране и програмиране. Напредъкът в комуникационните протоколи интегрира роботите безпроблемно в стратегиите за автоматизация и Индустрия 4.0.

Индустриалните роботи са част и от умните фабрики. Според IFR бъдещето принадлежи на мрежовото взаимодействие на роботи и на автономните мобилни роботи (AMR).

Изследването на федерацията посочва, че роботите навлизат в производствени сектори, които наскоро са се насочили към автоматизацията. Сред тях е спомената и доста развитата като автоматизация хранително-вкусовата промишленост,  както и сектори като производство на текстил, дървени и пластмасови продукти. Инвестициите в модерни роботизирани технологии са провокирани от изискванията за по-нисък въглероден отпечатък. Съвременните роботи са енергийно ефективни и допринасят за икономично производство на оборудване за възобновяема енергия, като фотоволтаици или водородни горивни клетки.

Индустриалните роботи помагат и за осигуряване на веригите за доставка. Роботизираната автоматизация предлага производителност, гъвкавост и сигурност.

"Пандемията от COVID-19 не е предизвикала нови тенденции, но ускори използването на роботиката извън установената практика. В това отношение пандемията се оказа най-големият двигател за промяна в индустрията", коментира д-р Сюзън Билер, генерален секретар на IFR.

     
Източник: IFR; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: IFR   индустриални роботи   Индустрия 4.0  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
Маштех 2024
Последно от Бизнес

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиКариериБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книги
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...