Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Кои са следващите стъпки за бърз напредък в областта на изкуствения интелект през 2021 г.?

19.01.2021   |   Бизнес
 

Специалистите в областта обсъдиха, в рамките на онлайн дискусия, следващите стъпки в развитието на изкуствения интелект през 2021 г. Събитието е озаглавено "Напредък на изкуствения интелект: Интердисциплинарен подход". Организатор е изследователската компания Montréal Artificial Intelligence.

"Системите за изкуствен интелект, базирани само на натрупване и обработка на големи обеми данни, са обречени да се провалят", коментира компютърният специалист Джудея Пърл. По време на събитието Джудея Пърл отбеляза, че системите за изкуствен интелект се нуждаят от способност за разсъждение, за да използват по-ефективно набора от данни.

Професорът от Университета във Вашингтон Йеджин Чой също подчерта значението на възможността за разсъждение и предизвикателствата, които отсъствието й поставя пред настоящите системи за AI. Компютърният специалист Ричард Сътън посочи, че в по-голямата част от работата на AI липсва "изчислителна теория", термин, измислен от невролога Дейвид Мар. Теорията на изчисленията определя каква цел търси дадена система за обработка на информация и защо я търси.

Професорът по компютърни науки Фей-Фей Ли отбелязва, че интелигентността при хората и животните възниква от активното взаимодействие със света, което силно липсва в системите за AI, които основно разчитат на данни, организирани и категоризирани от хората.

     
Източник: MONTREAL.AI; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: MONTREAL.AI   изкуствен интелект  

Област: Автоматизация  

SAT

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec

Последно от Бизнес

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...