Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB и AI University Lab стартират платформа за обучение по роботика и електрическа мобилност

25.11.2020   |   Бизнес
 

ABB и AI University Lab разработиха иновативна програма за обучение и преквалификация по роботика и зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. Програмата е подкрепена от Министерството на образованието и науката (МОН) и е предназначена за насърчаване на знания и умения сред учениците от гимназията и университета, както и за подпомагане на работещите в сектора на роботиката и електрическата мобилност.

Отделните модули на програмата включват широк спектър от теми за инсталиране, поддръжка и програмиране на зарядните станции Terra AC и DC Wallbox, както и за роботи IRB120, 1100, 1300, 14000 и 14050. Програмата предоставя на студентите важни умения за управление на проекти за инсталиране на такова оборудване и свързаните с него маркетинг и продажби.

Всички обучавани ще получат сертификат, удостоверяващ преминатото обучение в края на програмата, описващ придобитите квалификации.

AI University Lab и ABB работят заедно повече от година, за да разработят оптимално решение за прилагане на колаборативни роботи YuMi в клинични лаборатории и в сегменти на крайни потребители. Двете компании развиват и съвместни проекти в областта на инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства, производството на "зелен" водород и хибридни енергийни системи.

     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   AI University Lab   роботика   електрическа мобилност  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...