Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Глобал-Тест обследва фотоволтаични централи с термовизионна камера

06.10.2020   |   Проекти
 

Глобал-Тест затваря цикъла си от услуги с термографско обследване на фотоволтаични централи. Обследването се извършва с термовизионна камера на фирма TESTO – Германия и включва заснемане и регистрация на проблемни или компрометирани точки и места върху модулите, връзките между тях, входовете и изходите към и от инвертора/ите, точките на контакт с основната мрежа, електрически табла и др.

"Благодарение на детектора с 640 x 480 пиксела, в комбинация с висококачествената германиева оптика на testo 890, се постига превъзходно качество на образа. Визуализират се термовизионни образи с невероятна разделителна способност и мегапикселово качество (1280 x 960 пиксела). Това означава, че дори и най-малките и отдалечени обекти могат да бъдат анализирани изключително точно. Инфрачервената термография позволява да се локализират за кратко време всички дефектни модули в стринговете на фотоволтаичните паркове. Термографските проверки на паркове са много полезни за инвеститорите, за да са наясно как се поддържа паркът и дали има панели за подмяна (особено гаранционни). Много важно е, че с тази услуга могат да се локализират местата, електрическите връзки, които са компрометирани и се нагряват, а това може да доведе и до пожари", коментират от компанията.

Целта на Глобал-Тест е да се въведат стандарти на работа в  превенцията както на основното, така и на пожаробезопасното диагностиране, различни от тези, които се прилагат в настоящия момент. 

     
Източник: Глобал-Тест

Ключови думи: Глобал-Тест   TESTO   фотоволтаични централи  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Проекти

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...