Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Глобал-Тест обследва фотоволтаични централи с термовизионна камера

06.10.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Глобал-Тест затваря цикъла си от услуги с термографско обследване на фотоволтаични централи. Обследването се извършва с термовизионна камера на фирма TESTO – Германия и включва заснемане и регистрация на проблемни или компрометирани точки и места върху модулите, връзките между тях, входовете и изходите към и от инвертора/ите, точките на контакт с основната мрежа, електрически табла и др.

"Благодарение на детектора с 640 x 480 пиксела, в комбинация с висококачествената германиева оптика на testo 890, се постига превъзходно качество на образа. Визуализират се термовизионни образи с невероятна разделителна способност и мегапикселово качество (1280 x 960 пиксела). Това означава, че дори и най-малките и отдалечени обекти могат да бъдат анализирани изключително точно. Инфрачервената термография позволява да се локализират за кратко време всички дефектни модули в стринговете на фотоволтаичните паркове. Термографските проверки на паркове са много полезни за инвеститорите, за да са наясно как се поддържа паркът и дали има панели за подмяна (особено гаранционни). Много важно е, че с тази услуга могат да се локализират местата, електрическите връзки, които са компрометирани и се нагряват, а това може да доведе и до пожари", коментират от компанията.

Целта на Глобал-Тест е да се въведат стандарти на работа в  превенцията както на основното, така и на пожаробезопасното диагностиране, различни от тези, които се прилагат в настоящия момент. 

     
Източник: Глобал-Тест

Ключови думи: Глобал-Тест   TESTO   фотоволтаични централи  

Област: Автоматизация  

ГЕМАМЕКС
Подобни статии
Atics
Ротек
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Мехатроникс
е-книга Дигитални производствени иновации, март 2024
Последно от Проекти

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияПродуктови офертиБизнесВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаПроектиТехнически статииЕ-книгиКариери
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...