Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ISO представи три нови стандарта, допринасящи за развитието на IoT - 28.07.2020

28.07.2020   |   Начало»Бизнес
 
Международната организация по стандартизация (ISO) публикува три нови стандарта, които ще спомогнат за реализирането на потенциала на Интернет на нещата (IoT). 
 
Сред тях е ISO/IEC 21823-2, определящ рамка и изисквания за оперативна съвместимост във връзка с изграждането на безпроблемна комуникация между различни IoT системи, както и между отделните обекти в рамките на системата.
 
Вторият стандарт е ISO/IEC TR 30164, който описва общите понятия, терминологии, характеристики, и технологии (вкл. управление на данни, мрежова функционалност, сигурност, хардуерна/софтуерна оптимизация и др.) на периферните изчисления за IoT системи. 
 
Последният стандарт - ISO/IEC TR 30166 е приложим за индустриални IoT (IIoT) системи и среди и очертава характеристики, технически аспекти и функционални и нефункционални елементи на структурата на IIoT. Стандартът включва и списък на стандартизиращи организации, консорциуми и общности, работещи по всички аспекти на IIoT.
 
"Интернет на нещата (IoT), подобно на други страхотни идеи, е проста концепция. Свързвайки обекти към Интернет, можем да обединим силата и възможностите на виртуалния и реалния свят", коментират от организацията.
     
Източник: ISO; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ISO   IOT   IIoT   Интернет на нещата  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...