Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ЛогиСофт внедри софтуер за управление на транспортно-разпределителни процеси в комплекс в Норвегия

02.08.2020   |   Бизнес
 
Поредната разработена и внедрена от ЛогиСофт система за управление в областта на интралогистиката автоматизира част от процесите на складиране, комисиониране и подготовка на пратките в огромен логистичен комплекс в Норвегия. Складът е на голяма търговска компания за крепежни елементи и в него се съхраняват голямо количество дребни детайли. Преместването на товарите в зоната за съхранение става с множество роботизирани колички, а достъпът до нея – с подемници. Конвейерната транспортно-разпределителна система за касетки и кашони в огромната логистична база играе ключова роля за ефективната обработка на поръчките, които изискват подбиране на голям брой малки артикули за клиентите. 
 
За бързото и сигурно придвижване на товарите от зоната за съхранение до зоната за комисиониране и обратно се грижат модулите на ЛогиСофт за управление на типове конвейерни участъци. С помощта на техните бързи и мощни алгоритми натовареният трафик се управлява и регулира безпроблемно. Системата поема двупосочния трафик между две зони с изключително висока производителност – роботизирана зона за съхранение с над 30 000 складови клетки и множество високопроизводителни станции за комисиониране. За да бъде осигурено гладкото протичане на потока от касетки и кашони без забавяния, е необходимо производителността на конвейерната система да надхвърля сумарната производителност на останалите елементи в комплекса. С помощта на софтуера, разработен от инженерите на ЛогиСофт, това предизвикателство бе решено и системата работи без проблем, със светкавична бързина и абсолютна точност вече повече от година.
 
Проектът е базиран на техника за автоматизация главно на фирма Siemens. Заложени са няколко мощни fail safe централни процесора SIMATIC 1500 1516F, 1517F, Profinet децентрализирана периферия  ET200SP, голямо количество AS-I мастер модули за връзка с управленията на моторните ролки, десетки баркод скенери и хиляди фотосензори. 
Системата разполага и с детайлна визуализация, улесняваща работата на операторите и поддръжката. Чрез модул за дистанционен сервиз от ЛогиСофт гарантират навременна реакция при възникване на проблем и сигурност за клиента. 
 
“За този проект ЛогиСофт реализира и 100% от електродейностите по комплекса. На практика за натоварването на цялата тази техника беше необходим тир, екипиран със зимни гуми с шипове, специално за норвежките зимни пътища“, коментира Крум Павлов, управител на фирмата.
 
“Кратките срокове, които имахме за изпълнението на целия проект бяха огромно предизвикателство пред екипа на ЛогиСофт. Изработката на голямо количество табла в екстремно кратки срокове, транспорта на техниката, нейният монтаж на място и самото пускане на този гигантски комплекс в скандинавската страна бяха една доста комплексна задача. Този проект е чудесен пример за успех, дължащ се на силна екипна работа“, споделят от ЛогиСофт.
 
“Системи като тази концептуално променят характера на веригата на доставки. Само чрез обръщане на перспективата и внедряване на решения от типа “стоката отива при човека” може да се постигнат високи резултати, отговарящи на изискванията на 21-ви век. Ще се радвам да споделим натрупания опит, като реализираме интересни решения и за иновативно мислещи клиенти на нашия пазар”, коментира Крум Павлов.
     
Източник: ЛогиСофт

Ключови думи: Атикс   ЛогиСофт   Atics   LogiSoft   Siemens   автоматизация   логистичен комплекс  

Област: Автоматизация  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България
Arrow Electronics

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ЕкспертноВидео на седмицатаПродуктови офертиФирмена публикацияБизнесОбществени поръчки/ТърговеТехнологииПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...