Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Второ издание на състезанието Robo Challenge Burgas ще се проведе през март

18.02.2020   |   Събития
 

На 12 и 13 март т. г. от 14:00 часа в Младежкия културен център в Бургас ще се състои второто издание на състезанието по роботика Robo Challenge. В надпреварата могат да участват ученици от 5 до 12 клас, разпределени в 2 подгрупи: 5-7 и 8-12 клас.

Предвидени са четири кръга на състезанието – мини сумо, следене на линия, състезание с лего роботи и демонстрация на роботи, като отборите в отделните кръгове могат да бъдат различни. Целта на събитието, организирано от община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие, Университет "Проф. д-р Асен Златаров" и фирма Технологика, е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.

За желаещите да се запишат за състезанието тази година има предвидено и обучение по роботи Arduino и лего роботи. Допълнителна информация и заявление за участие може да намерите тук.

     
Източник: община Бургас

Ключови думи: община Бургас   Технологика   Robo Challenge Burgas   роботика  

SAT
Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ

Подобни статии

Atics

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Arrow Electronics

Последно от Събития

Автореклама СИ ПАКЕТИРАНЕ
  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииЕкспертноОбществени поръчки/ТърговеПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...