Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation с нови сертификати за киберсигурност

04.02.2020   |   Бизнес
 

Rockwell Automation се сертифицира по стандарт ISA/IEC 62443-2-4, дефиниращ изискванията за сигурност за доставчиците на услуги, съобщават от компанията. Сертификацията доказва, че прилаганите от Rockwell Automation технологии за сигурност при проектирането, интегрирането и поддръжката на системи за автоматизация отговарят на изискванията на стандарта. ISA/IEC 62443 е единственият в света стандарт за киберсигурност за индустриално управление, базиран на консенсус.

В допълнение, Rockwell Automation получи и по-високо ниво на сертификация по ISA/IEC 62443-4-1 за Security Development Lifecycle, което доказва съответствието с изискванията на стандарта по отношение на начина на производство и поддръжка на продукти, както и че компанията разполага с усъвършенствани възможности за управление на рисковете, пред които се изправят клиентите.

Новите сертификации, независимо извършени от TÜV Rheinland, са допълнение към постоянно нарастващия списък от постижения на Rockwell Automation в подпомагането на клиентите да подсилят киберсигурността си.

"Клиентите се нуждаят от партньори, които могат да помогнат за използването на технологии за разширяване на възможностите в дейността им и същевременно защитават най-важното за тях. Когато компаниите работят с нас, те могат да са сигурни, че предоставяме продукти и услуги, създадени с внимание към сигурността. Изискванията за сигурност в ISA/IEC 62443 за нас не са просто списък, който трябва да отметнем, те са внедрени в ежедневната ни работа", коментира Блейк Морет, главен изпълнителен директор на Rockwell Automation.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   киберсигурност  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...