Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell Automation и ANSYS стартират стратегическо партньорство

21.01.2020   |   Бизнес
 

По време на 28-ия годишен форум Automation Fair, който се проведе през ноември м. г. в Чикаго, Rockwell Automation и ANSYS обявиха началото на стратегическо партньорство помежду си. Двете компании съвместно ще подпомагат клиентите в проектирането на базирани на симулация дигитални двойници на продукти, процеси или производства.

"Технологията на ANSYS, разработена с внимание към клиентите, е огромна крачка напред за индустриалния сектор. Сътрудничеството ни вече показа как можем по-добре да обслужваме клиентите си, които желаят да спестят средства и време, чрез осигуряването на достъп до базирани на симулация дигитални двойници в техните производствени процеси", заяви Блейк Морет, председател и главен изпълнителен директор на Rockwell Automation.

Виртуалната симулация в началния стадий на производството е само един от начините, чрез които клиентите могат да спестят време и пари. Веднага щом производствената линия започне да функционира, компаниите могат да създадат дигитално копие на целия процес и виртуално да тестват различни сценарии. Това е от съществено значение в индустрията, където на производителите се налага бързо да променят конфигурациите на линиите, за да се адаптират към пазарните потребности. Сега компаниите могат да разберат последствията от различни събития без да се нарушава работата на физическите активи, което позволява ускоряване на процеса на пускане на продукта на пазара и реализиране на големи спестявания, коментират от Rockwell Automation.

"Комбинирането на богатите опит и портфолио от индустриални решения на Rockwell Automation с водещите технологии за симулация на ANSYS ще улесни компаниите в изграждането, валидирането и внедряването на дигитални двойници", подчерта Аджей Гопал, президент и главен изпълнителен директор на ANSYS.

От Rockwell Automation допълват, че ще ускорят собствения си вътрешен процес на разработка на нови продукти и процеси с помощта на софтуера за симулации на ANSYS, като се очаква това да доведе до по-високо качество на решенията и до съкратено време за тестването им.

     
Източник: Ротек

Ключови думи: Ротек   Rockwell Automation   ANSYS   дигитални двойници  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Бизнес

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...