Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Festo представи нова серия "plug and work" електрически задвижвания - 03.12.2019

03.12.2019   |   Начало»Технологии
 

Festo представи новата серия електрически задвижвания Simplified Motion, която съчетава предимствата на пневматичната конструкция с тези на електрическата автоматизация. Новите задвижвания са предназначени за изпълнение на несложни задачи за движение, но в същото време предлагат интелигентни функции за комуникация от контролера до облака чрез IO-Link.

Серията електрически задвижвания, част от гамата Simplified Motion, представлява интегрирано решение за изпълнение на лесни задвижващи задачи, позволяващо работа без софтуер в съответствие с принципа "plug and work" ("включѝ и работѝ"). Параметрите за прогресивна и възвратна скорост, както и силата на натиск и затягане, могат да бъдат зададени директно в задвижването, заедно с положението за крайна позиция, демпфериращия ход и ръчния режим.

Благодарение на интуитивното, бързо и лесно пускане в експлоатация директно през устройството, конфигурацията не изисква никакъв софтуер или специфични познания. Движението може да се контролира чрез цифров I/O (DIO) интерфейс, подобно на пневматичен вентил. Обратната връзка за крайно положение, която е подобна на обратната връзка на сензор за близост, предоставя информация за изпълнението на задачата за движение.

Разширените потребителски функции, осигурени чрез IO-Link, включват удобно дистанционно управление, копиране на параметри, функция за създаване на резервно копие, както и функции за четене на разширени процесни параметри. IO-Link позволява на задвижванията да комуникират интелигентно от контролерите до облака - за изпълнение на прости движения, както и за лесно боравене, пускане в експлоатация и задействане.

Цифровите I/O и IO-Link интерфейси са интегрирани по подразбиране, което означава, че серията Simplified Motion се предлага стандартно с два вида управление.

"Функционалността на задвижванията Simplified Motion ги прави оптимално решение за изпълнение на несложни движения между две механични крайни положения, без това да ги лишава от функциите за оптимизирано движение, плавно демпфериране в крайна предна и задна позиция или функцията за натиск и затягане", обясниха от Festo.

Серията Simplified Motion включва следните електрически задвижвания: ELGS-BS/-TB – шпинделни и зъбно-ремъчни оси, EGSS – мини шейни, ELGE-TB – зъбно-ремъчни оси, EPCS – електрически цилиндри, ERMS – ротационни задвижвания.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   електрически задвижвания   Simplified Motion  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...