Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Cognex представи пълна гама системи за визуална идентификация с ESD защита - 11.11.2019

11.11.2019   |   Начало»Технологии
 

Глобалният производител на индустриални баркод четци и системи за машинно зрение Cognex Corporation обяви излизането на пазара на пълна гама "ESD-safe" системи за визуална идентификация в електрониката (със защита от електростатичен разряд), съобщиха от фирма Ехнатон, партньор на Cognex за България.

Четците за фиксиран монтаж DataMan 360, 150/260, 70 и 50, както и портативните модели с кабелно захранване DataMan 8050HD/HDX, сега се предлагат във версии със ESD-safe корпус, който защитава чувствителните към електростатичен разряд компоненти в устройството.

"Внезапният поток на статично електричество между два обекта може да повреди електронните устройства, да причини пожари или експлозии в запалими среди и да доведе до сериозни загуби на данни от средствата за визуална идентификация или други източници в електронното производство. Новите баркод четци със защита от електростатичен разряд комбинират т. нар. "ESD-safe" пластмаса, от която са изработени всички части на корпуса, с антистатично покритие на всички оптични елементи с цел ефективно предотвратяване на скъпи щети по компонентите", коментират от Cognex.

"Електростатичният разряд е скъпоструваща заплаха в редица отрасли, включително електрониката, производството на полупроводникови прибори, медицински устройства и др. Това явление годишно коства милиарди долари на електронната индустрия, засягащ обема и качеството на продукцията, както и удовлетвореността на клиентите. Cognex разработи серията четци с ESD защита, за да отговори на стриктните стандарти в областта и да минимизира риска за ценните електронни компоненти", добавя Карл Герст, вице президент на подразделение "Баркод четци" в компанията.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Cognex   визуална идентификация   баркод четци   DataMan  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоСъбитиятаОбществени поръчки/ТърговеПроектиОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...