Automation Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Mitsubishi Electric обяви нова серия инвертори с водно охлаждане

05.11.2019   |   Технологии
 

Mitsubishi Electric лансира на пазара новата серия честотни инвертори с водно охлаждане FR-A800-LC, съобщиха от фирма Ехнатон, представител на компанията у нас. Серията е предназначена за индустриални приложения, в които пространството в корпуса на оборудването е ограничено или са налице условия, затрудняващи охлаждането.

Новите модели разполагат със специализирани функции за мониторинг, които изпращат алармен сигнал при намаляване на количеството охладител в инвертора, позволявайки бърза детекция на системни неизправности. Акцент в серията са моделите FR-A840-LC и FR-A870-LC, които обхващат модификации за двигатели с мощност съответно от 110 до 280 kW и от 280 до 355 kW.

"Инверторите с водно охлаждане предлагат някои безспорни предимства. При тях не само се отнема топлината от полупроводниковите устройства и спомагателните системи в корпуса, но и общата температура на честотния регулатор се поддържа в постоянни граници. Това подобрява ефективността му и удължава експлоатационния му живот", коментира Крис Роудс, инженер продуктов маркетинг в Mitsubishi Electric Automation.

Технологията за водно охлаждане на моделите от серията FR-A800-LC ги прави подходящи за тежки индустриални приложения, например подземни конвейерни линии в миннодобивната промишленост и тунелопробивни системи, както и за ОВК приложения, включително индустриални охладителни системи и чилъри.

     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Mitsubishi Electric   честотни инвертори   FR-A800-LC   FR-A840-LC   FR-A870-LC  

Област: Технологии  

SAT
Robotics-Bulgaria.com

Подобни статии

Atics
IEC FOOD&Drinks
Делта Инструмент

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин НОВИНИТЕ ОТ АВТОМАТИЗАЦИЯТА на специализирания портал Automation-Bulgaria.com.  БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


Rotec
Бибус България

Последно от Технологии

Robotics-Bulgaria.com
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиЕкспертноБизнесВидео на седмицатаТехнологииПредстоящоОбществени поръчки/ТърговеПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...